Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η Activision θα πουλάει τα cinematics των παιχνιδιών!


Απ' ό,τι φαίνεται, η Activision Blizzard είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια αμφιλεγόμενη επιχειρηματική πρωτοβουλία, η οποία ήδη προκαλεί πολλές συζητήσεις. Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Bobby Kotick, μίλησε αυτή τη βδομάδα σε συνέδριο και αποκάλυψε ότι η Activision Blizzard εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλά τα cinematics των παιχνιδιών ως ταινίες!






Σύμφωνα με τον Kotick, παιχνίδια όπως το StarCraft II έχουν τόσο υπέροχα cinematics, που με την κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να συνθέσουν μια πλήρη ταινία, έτοιμη προς πώληση στο εμπόριο. Ο Kotick πήγε ένα βήμα παραπέρα και είπε ότι η τιμή μιας τέτοιας ταινίας θα μπορούσε να είναι από 20 έως 30 δολάρια, δηλαδή πολύ φθηνότερη από το παιχνίδι, αλλά ακριβότερη από μια τυπική ταινία σε DVD ή Blu-ray.

Αν και δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα, ο Kotick είπε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο προϊόν μέσα στην επόμενη πενταετία, είτε σε συνεργασία με άλλες εταιρείες είτε μόνη της.

Σε μια εποχή που όλοι σχεδόν καλούν τις εταιρείες να ρίξουν το κόστος των παιχνιδιών που κυκλοφορούν για να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές, η εμπορευματοποίηση των cutscenes δεν ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστική. Βέβαια, είναι ακόμα νωρίς για να κρίνουμε στο σύνολό της την ιδέα της Activision Blizzard - αν υλοποιηθεί τελικά.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου