Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Αναζήτηση κι αποτελέσματα την ίδια στιγμή


Η Google ανακοίνωσε επίσημα ένα νέο χαρακτηριστικό στην ομώνυμη μηχανή αναζήτησης. Πρόκειται για το Google Instant, για το οποίο είχαμε ακούσει πριν από λίγες ημέρες. Η νέα λειτουργία της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο προσφέρει αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο, τα οποία αλλάζουν με κάθε γράμμα που πληκτρολογεί ο χρήστης.





Σημειωτέον ότι μιλάμε για αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο και όχι για τις προτάσεις του Google Suggest που εμφανίζονται κάτω από τους όρους αναζήτησης όσο πληκτρολογεί ο χρήστης. Η νέα υπηρεσία αναμένεται να κάνει τις αναζητήσεις πιο γρήγορες· σύμφωνα με τη Google, κάθε search θα γίνει από 2 έως 5 δευτερόλεπτα ταχύτερο.

Βέβαια, δε λείπουν και οι σκεπτικιστές που λένε ότι με αυτό τον τρόπο η αναζήτηση γίνεται υπερβολικά γρήγορη, με το χρήστη να οδηγείται σε αποτελέσματα που δεν επιθυμεί. Ο χρόνος θα δείξει αν οι επιφυλάξεις αυτές έχουν βάση ή αν πρόκειται για τις συνήθεις αντανακλαστικές αντιδράσεις που εμφανίζουν κάποιοι άνθρωποι όταν αλλάζει κάτι.

Το Google Instant ενσωματώνεται σταδιακά στην υποδομή της Google και αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου