Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Intel και Adobe συμμαχούν ενάντια στο App Store της Apple


Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία της Apple με το App Store δεν αφήνει ασυγκίνητους τους ανταγωνιστές της, οι οποίοι ετοιμάζουν εναλλακτικές προτάσεις προκειμένου να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό. Η Intel και η Adobe έχουν ήδη αποφασίσει να συνεργαστούν, προκειμένου να διατεθούν εφαρμογές AIR μέσα από το online κατάστημα εφαρμογών AppUp.





Με λίγα λόγια, η Adobe θα δώσει την πλατφόρμα στους developers, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις εφαρμογές τους και θα τις διανείμουν μέσα από το AppUp της Intel. Όπως εξήγησε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου της Intel Χρήστος Γεωργιόπουλος, "πολλοί developers αναζητούν ένα χώρο ανάμεσα στον ανοικτό χαρακτήρα του web-centric computing και την αυστηρή περιχαράκωση των κλειστών συσκευών. Έτσι, δημιουργήσαμε το AppUp και η συνεργασία με την Adobe και το AIR εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό".

Ο Γεωργιόπουλος έσπευσε να υπογραμμίσει ότι "το AIR είναι βασικό συστατικό της πλατφόρμας Flash, η οποία βρίσκεται στο 98% των desktop συστημάτων, ενώ το μερίδιο στις φορητές συσκευές αυξάνεται διαρκώς". Φυσικά, η αναφορά αυτή δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια σαφέστατη αιχμή στην Apple, η οποία αρνείται πεισματικά να εντάξει την τεχνολογία Flash στα προϊόντα της.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου