Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ντεμπούτο για τον Internet Explorer 9


Τηρώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα, η Microsoft ανακοίνωσε την πρώτη κυκλοφορία του Internet Explorer 9. Η ένατη έκδοση του ιστορικού browser βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση beta, πράγμα που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τον εγκαταστήσουν χειροκίνητα και να έχουν κατά νου ότι μπορεί να υπάρξουν μικροπροβλήματα, καθώς δεν πρόκειται για την τελική έκδοση.





Σε τεχνικό επίπεδο, είναι σαφής η πρόθεση της Microsoft να κοιτάξει στο μέλλον, καθώς η υποστήριξη HTML5 είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους δομήθηκε ο νέος browser. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που προκαλεί αίσθηση, είναι η δυνατότητα που δίνεται στους χρήστες να "καρφιτσώσουν" τα favorites που επιθυμούν πάνω στη μπάρα των Windows 7. Με αυτό τον τρόπο, η Microsoft θέλει να περάσει το μήνυμα ότι τα sites δεν είναι πια απλές απεικονίσεις στο παράθυρο ενός browser, αλλά ευρύτερες οντότητες που μπορούν να ενσωματώνονται στο λειτουργικό σύστημα.

Ο Internet Explorer 9 έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τη Microsoft, καθώς το μερίδιό της στην αγορά των browsers βρίσκεται γύρω στο 60%. Ο Internet Exlporer έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την υποστήριξη των χρηστών που ασχολούνται με την τεχνολογία και η 9η έκδοση φιλοδοξεί να αναστρέψει αυτή την τάση.

πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου