Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

To Youtube Δοκιμάζει Zωντανές Μεταδόσεις


Το Youtube ετοιμάζεται να πάει πέρα από τα κλιπάκια που έχουν φορτωθεί από πριν με την μεγαλύτερη δοκιμή που έχει κάνει ποτέ σε ζωντανή ροή βίντεο.





Ο ιστότοπος που ανήκει στο google σε συνεργασία με 4 αμερικάνικους σταθμούς άρχισε ζωντανή δοκιμαστική ροή βίντεο για δύο ημέρες.

Οι τέσσερις σταθμοί είναι Howcast, Next New Networks, Rocketboom και ο Young Hollywood που χωρίς να είναι οι πιο δημοφιλείς,θα επιτρέψουν ωστόσο στο Υoutube να δοκιμάσει την τεχνολογία με ένα μεσαίο κοινό πριν την αναμενόμενη γενική λειτουργία. Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα θα εκτιμήσουν την ανάπτυξη της πλατφόρμας σε ευρύτερο αριθμό σταθμών από όλο τον κόσμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Google 'βουτάει' στην ζωντανή μετάδοση βίντεο. Έχει και άλλες φορές μεταδώσει μεμονωμένα γεγονότα όπως αγώνες κρίκετ μια συναυλία των U2 και συνεντεύξεις τύπου.

Όμως το google πληροφορεί ότι η ζωντανή μετάδοση δεν θα είναι μόνο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η νέα πλατφόρμα θα ενσωματώνει ροή από ζωντανό βίντεο στα Youtube κανάλια των χρηστών. Το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι μια κάμερα.

To Google ήδη έχει συμφωνίες να μεταδίδει προεγγραμένες εκπομπές με το Channel 4 και πέντε. To ΒΒC ήδη προσφέρει μαγνητοσκοπημένες και ζωντανές εκπομπές μέσω της υπηρεσίας iPlayer.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των μεταδόσεων πατήστε πάνω στις εκπομπές για να δείτε το βίντεο (αναγράφονται ώρες αμερικής)




πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου