Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Γενέθλια για τη Google


Η Google γιόρτασε τα 12α γενέθλιά της με μια τροποποίηση στην αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης. Η όχι και τόσο πρωτότυπη εικαστική παρέμβαση περιελάμβανε μια τούρτα γενεθλίων με ένα κεράκι, μια εικόνα που φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη Wayne Thiebaud, ο οποίος είναι γνωστός για τα έργα του που έχουν ως κεντρικό θέμα τούρτες και άλλα γλυκά.




Αν και οι περισσότεροι θεωρούν τη Google περίπου συνώνυμο του Internet, η εταιρεία των Sergey Brin και Larry Page μετρά μόλις 12 χρόνια στο χώρο. Ξεκίνησε το 1998 ως μηχανή αναζήτησης και εμπλουτίστηκε το 2001 με τα Image Search, Labs και News. Το 2005 έκαναν ντεμπούτο τα Google Talk, Google Analytics, Google Reader και Google Maps, ενώ το 2007 το Gmail άνοιξε τις πύλες του σε όλο τον κόσμο, εγκαταλείποντας τη δημιουργία λογαριασμού μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Οι προσθήκες των τελευταίων ετών στην οικογένεια της Google περιλαμβάνουν τα Buzz, Voice και φυσικά το Android και το Chrome OS.

Η επιτυχία της Google στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας είναι τόσο μεγάλη, που το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει συμπεριλάβει το ομώνυμο λήμμα στο διάσημο λεξικό του.


πηγή:pc magazine

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου