Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ubuntu 10.10 Beta Με Netbook Look


H Νότιοαφρικανική Canonical ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του Ubuntu 10.10 beta. Η νέα έκδοση της δημοφιλής διανομής του Linux, με κωδικό όνομα Maveric Meerkat, είναι προγραμματισμένη για την επίσημη κυκλοφορία τον Οκτώβριο. Φέρνει μερικές αξιοσημείωτες βελτιώσεις στο περιβάλλον και αναβαθμισμένο λογισμικό.






Η beta έκδοση έρχεται με το GNOME 2.31, το οποίο πρωτοπαρουσίαζει υποστήριξη για το νέο dconf σύστημα διαχείρισης αποθήκευσης. Το στάνταρντ εργαλείο διαχείρισης φωτογραφιών του Ubuntu F-Spot έχει αντικατασταθεί με το Shotwell, μία σχετικά νέα εφαρμογή που αναπτύχθηκε από τη μη-κερδοσκοπική ομάδα λογισμικού Yorba. Αν και δεν είναι πλήρες από λειτουργίες όπως το F-Spot αναπτύσσεται γρήγορα και έχει πολλά να προσφέρει.

Η Canonical που συνεχίζει να δουλεύει με τα panel indicators (ενδείξεις στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης), έχει κάνει αλλαγές στην ένδειξη του ήχου που πλέον έχει λειτουργίες αναπαραγωγής επιπρόσθετα του ελέγχου της έντασης. Αυτό θα εξαλείψει την ανάγκη για τις μεμονωμένες εφαρμογές ήχου να έχουν ξεχωριστά εικονίδια ενδείξεων.

Επίσης έχει γίνει αρκετή δουλειά στο Ubuntu Software Center, όπου πλέον υπάρχει το "Featured" applications, εφαρμογές που προβάλλονται, και ένα τμήμα για αγορά εμπορικών εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών Η σχεδίαση του Software Center είναι αναθεωρημένη και αισθητικά εξελιγμένη.

Το Ubuntu Netbook Edition έχει υποστεί δραματικές βελτιώσεις κατά την διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης, χάρη στη δουλειά της Canonical για το νέο ενιαίο Untity περιβάλλον. Το Unity, που είχε παρουσιαστεί τον Μάϊο, έχει ωριμάσει πολύ γρήγορα. Έχει ένα γενικό menubar το οποίο δουλεύει περιέργως καλά.

Χρήστες που θέλουν να δουν τη νέα έκδοση μπορούν να την κατεβάσουν από το site της Ubuntu.


πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου