Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

To Νέο Chrome 6

To Google εξέδωσε την πρώτη σταθερή έκδοση του Chrome 6. H Νέα έκδοση έχει απλουστευμένο περιβάλλον: υπάρχει ένα μενού, το πλήκτρο 'go' απομακρύνθηκε , ο περιηγητής δεν δείχνει πλέον το http:// στην μπάρα διευθύνσεων, το κουμπί των αγαπημένων έχει μετακινηθεί στα δεξιά με νέο χρώμα.
ΔΕΙΤΕ VIDEO






Το Chrome 6 προσθέτει υποστήριξη για την αυτόματη πλήρωση των στοιχείων σε ιστοσελίδες και τώρα μπορείτε να συγχρονίσετε τα δεδομένα αυτόματης πλήρωσης, τις επεκτάσεις λειτουργίας και τις ρυθμίσεις τους. Ο συγχρονισμός των επεκτάσεων είναι ίσως το πιο ωραίο χαρακτηριστικό του Chrome 6 επειδή μπορείτε να έχετε τις επεκτάσεις μαζί σας, ανεξάρτητα από το ποιόν υπολογιστή χρησιμοποιείτε.



Μια νέα λειτουργία είναι η υποστήριξη για WebM βίντεο “το WebM είναι μια ανοιχτή, δωρεάν μορφή αρχείων πολυμέσων σχεδιασμένα για το διαδίκτυο.” που ήδη υποστηρίζεται από προγράμματα όπως το Opera, to VLC, WinAmp και το YouTube. Δείτε αυτό το βίντεο στο Chrome 6 ή δοκιμάστε το YouTube's HTML5 player .

Υπάρχει επίσης μια λειτουργία που είναι απενεργοποιημένη (πιθανών επειδή έχει ακόμη προβλήματα) τον ενσωματωμένο αναγνώστη αρχείων PDF. Μπορείτε να τον ενεργοποιήσετε πληκτολογώντας chrome://plugins/ στην μπάρα διευθύνσεων και πατώντας το “Enable” (ενεργοποίηση) δίπλα στο "Chrome PDF Viewer".

Μερικές ακόμη αλλαγές:

Το Chrome έχει νέα πληκτρολόγηση που εμφανίζει την μπάρα των αγαπημένων (Ctrl+Shift+B)
Αν βάλετε το ποντίκι πάνω σε ένα δεσμό ιστοσελίδας με μακρύ όνομα, για 3 δευτερόλεπτα θα εμφανίσει όλο το όνομα στην μπάρα αναφορών κατάστασης.
Ο διαχειριστής των επεκτάσεων (chrome://extensions/) δείχνει στον κατάλογο επεκτάσεων.
Το Google αναβαθμίζει αυτόματα το Chrome στην νέα έκδοση, αλλά μπορείτε να ελέγξετε χειροκίνητα τις ενημερώσεις για νέες εκδόσεις επιλέγοντας "About Google Chrome" (Σχετικά με το Google Chrome) από το μενού. Αν δεν δουλέψει, κατεβάστε το από το google.com/chrome.



πηγή:dailytech.gr



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου