Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Εθισμένος gamer κερδίζει την πρώτη μάχη απέναντι στην NC Interactive


Ο Craig Smallwood κατέθεσε πριν από ένα περίπου χρόνο μήνυση κατά της NC Interactive, κατηγορώντας την ως υπαίτια για τις ψυχοκοινωνικές διαταραχές που του προκάλεσε η πολύωρη ενασχόλησή του με το Lineage II. Όπως συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η εταιρεία επιχείρησε να βάλει πρόωρο τέλος στην υπόθεση, επικαλούμενη τους όρους χρήσης του game. Ο δικαστής, όμως, αρνήθηκε να βάλει την υπόθεση στο αρχείο.





Στο αρχείο EULA (End-User License Agreement) του Lineage II -και όχι μόνο- αναφέρεται ότι η εταιρεία δεν έχει ευθύνη για βλάβες που δύνανται να προκληθούν στο χρήστη από το παιχνίδι. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η δήλωση αυτή είναι αρκετή για να αποποιηθεί των όποιων ευθυνών της η εκάστοτε εταιρεία. Ωστόσο, ο Smallwood κατάφερε να αξιοποιήσει το δαιδαλώδες νομικό καθεστώς των ΗΠΑ με τις διαφοροποιήσεις από πολιτεία σε πολιτεία. Η μήνυση κατατέθηκε στην πολιτεία της Χαβάη (όπου διαμένει ο μηνυτής) και ο δικαστής έκρινε ότι τόσο το Δίκαιο της Χαβάη, όσο και αυτό του Τέξας (όπου εδρεύει η εταιρεία) δεν κάνουν δεκτή την εκ των προτέρων αποποίηση αστικής ευθύνης.

Με λίγα λόγια, ο Smallwood κατάφερε να κρατήσει την υπόθεση ζωντανή και δεν αποκλείεται να οδηγήσει τελικά την NC Interactive στις δικαστικές αίθουσες.

Ο μηνυτής αναφέρει μια σειρά συμπτωμάτων, τα οποία αποδίδει στις 20.000 ώρες που αφιέρωσε στο παιχνίδι. Μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι οι συναισθηματικές διαταραχές που του προκάλεσε το Lineage II δεν του επιτρέπουν πλέον να ντυθεί, να πλυθεί και να επικοινωνήσει με τους γύρω του. Προσθέτει ότι πριν από λίγο καιρό νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική ενώ μέχρι και σήμερα παρακολουθεί τρεις θεραπευτικές συνεδρίες κάθε βδομάδα.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου