Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

O Super Mario Bros Κλείνει Τα 25


Πριν από 25 χρόνια, το 1985 η Nintendo κυκλοφόρησε ένα παιχνίδι που θα άλλαζε για πάντα το μέλλον της εταιρίας, το Super Mario Bros. Αρχικά με το όνομα Jumpman, ο χαρακτήρας άλλαξε όνομα από την Nintendo USA μετά από αιφνίδια επίσκεψη του θυμωμένου σπιτονοικοκύρη Mario Segale.





Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Mario: ήταν αρχικά μαραγκός (και όχι υδραυλικός) και τα περισσότερα από τα εικονικά στοιχεία του (καπέλο, τιράντες, μουστάκι) προστέθηκαν για να κάνουν τον χαρακτήρα να ξεχωρίζει μέσα στο παιχνίδι (το οποίο έπρεπε να χρησιμοποιεί γραφικά 8-bit).

Από την αρχική κυκλοφορία του παιχνιδιού στην Ιαπωνία, το Super Mario Bros franchise έχει πουλήσει πάνω από 240 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως και ο Mario έχει εμφανιστεί σε πάνω από 200 διαφορετικά βίντεο-παιχνίδια. H αρχική έκδοση το Super Mario Bros για το NES (Nintendo Entertainment System) ήταν η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις, με πάνω από 40 εκατομμύρια συσκευές, μέχρι που εκτοπίστηκε μόλις πέρισυ από το Wii Sports με 41,5 εκατομμύρια συσκευές.

Χρόνια Πολλά Super Mario Bros.


πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου