Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Google CEO: To YouTube Εξακολουθεί Να Χάνει Λεφτά


Οι περισσότεροι από μας έχουν σπαταλήσει αρκετό χρόνο στο YouTube, βλέποντας διάφορα ενημερωτικά, αστεία ή περίεργα βίντεο αλλά από ότι φαίνεται όσο χρόνο και να ξοδεύουμε το YouTube εξακολουθεί να μην βγάζει λεφτά για τον γίγαντα της αναζήτησης.





Σύμφωνα με το Dow Jones Newswire, o CEO της Google Eric Schmidt ανέφερε σε δημοσιογράφους στο Γαλλικό πανεπιστήμιο SceincesPo ότι το YouTube "κοντεύει την κερδοφορία και τα έσοδα πηγαίνουν αρκετά καλά".

Αν και είναι σημαντικά νέα για τη Google, δεν είναι η πρώτη φόρα που μας λένε ότι το YouTube είναι πολύ κοντά στο να γίνει κερδοφόρο. Ο Peter Kafka της Media Memo γράφει ότι ο Διευθυντής Οικονομικών υπερεσιών της Google, Patrick Pichetter, είπε το ίδιο πράγμα τον Ιούλιο του 2009. Όχι μόνο αυτό, ο πρόεδρος της Google για Διεθνείς Πωλήσεις, Nikesh Arora, είπε το ίδιο πράγμα φέτος τον Ιούλιο.

Η Google εξαγόρασε το πολύ δημοφιλή ιστότοπο τον Νοέμβριο του 2006 για 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, πριν ακόμα το site κλείσει τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο ακριβώς κοστίζει Google οι ζημιές του YouTube.


πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου