Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Απάτη 100 εκατομμυρίων δολαρίων με ψεύτικα λογισμικά


Απάτη ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων κατηγορούνται ότι έστησαν δύο Αμερικάνοι και ένας Σουηδός, οι οποίοι κατάφεραν να πείσουν εκατοντάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές τους είχαν μολυνθεί από ιούς και να τους πουλήσουν ψεύτικο λογισμικό για να λύσουν το πρόβλημα.





Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται ότι δημοσίευσαν ψευδείς διαφημίσεις σε νόμιμες ιστοσελίδες κάνοντας τους χρήστες να πιστέψουν ότι οι υπολογιστές τους ήταν μολυσμένοι από ιούς ή ότι δεν λειτουργούσαν καλά.

Οι χρήστες καλούνταν στη συνέχεια να αγοράσουν προγράμματα λογισμικού όπως τα ErrorSafe ή DriveCleaner πληρώνοντας με πιστωτική κάρτα και τα χρήματά τους πήγαιναν στους λογαριασμούς των τριών κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, την απάτη έστησαν ο ο Σουηδός Μπγιορν Ντάνιελ Σούντιν και ο Αμερικανός Σαϊλεσκουμάρ οι οποίοι ήταν οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές εταιρείας με έδρα στο Κίεβο η οποία πωλούσε αντιβιοτικά και λογισμικό για την αποκατάσταση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι δύο τους βαρύνονται με περίπου 20 κατηγορίες, καθεμιά από τις οποίες επιφέρει ποινή που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 έτη.

Σε βάρος του 26χρονου Τζέιμς Ρίνο από το Οχάιο έχουν ασκηθεί μόνο δύο διώξεις, για απάτη μέσω του διαδικτύου και για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης.

Τα τελευταία χρόνια αυτού του είδους η απάτη, γνωστή ως "κακόβουλη απειλή" γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη στο Ίντερνετ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου