Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ο Nitro Reader ρίχνει το γάντι στον Acrobat Reader


Αν ποτέ δεν νιώσατε να σας δένει μια πιο ιδιαίτερη σχέση με τον Acrobat Reader, ίσως ήρθε η ώρα να τον «απατήσετε». Η αμερικανική εταιρία Nitro PDF Software ανακοίνωσε ότι μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο δωρεάν πρόγραμμα ανάγνωσης και επεξεργασίας αρχείων pdf, με δηλωμένο στόχο να σπάσει την διεθνή κυριαρχία της Adobe σε αυτό τον τομέα.




To πρόγραμμα της Nitro επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στους χρήστες δωρεάν ευκολίες που δεν προσφέρει το Acrobat, πέρα από την απλή ανάγνωση των αρχείων pdf, όπως τον σχολιασμό τους, τη συμπλήρωσή τους, την τροποποίησή τους και την αποθήκευσή τους ως νέων αρχείων pdf. Το πανταχού παρόν πρόγραμμα της Adobe αφήνει τους χρήστες να διαβάζουν και να τυπώνουν τα έγγραφα σε μορφή pdf, αλλά όχι να τα επεξεργάζονται, κάτι που απαιτεί από τους χρήστες να αγοράσουν επαγγελματικές εκδόσεις του Acrobat Reader.

Η Nitro, στην οποία δουλεύουν πια πρώην στελέχη της Adobe, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, βλέπει ένα «μεγάλο κενό» στη διεθνή αγορά και φιλοδοξεί να το καλύψει, προσφέροντας, όπως υποστηρίζει, ένα προϊόν που θα είναι πιο λειτουργικό, πιο χρήσιμο και πιο αγαπητό από τους χρήστες. Ο νέος Nitro PDF Reader (έκδοση beta) είναι διαθέσιμος δωρεάν στα αγγλικά από τη διεύθυνση www.nitroreader.com. Σύντομα θα υπάρξουν εκδόσεις και σε άλλες γλώσσες.

Το νέο πρόγραμμα αυτοπροβάλλεται ως πιο ασφαλές σε σχέση με το Acrobat. Η Symantec πρόσφατα ανακοίνωσε ότι οι χάκερ έχουν πια βάλει στο μάτι και τα αρχεία pdf, ο αριθμός των οποίων «μολύνθηκε» το 2009, εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Η Nitro, που λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, διαθέτει επίσης μια πιο «βαριά» και «πλούσια» έκδοση του Nitro Reader, που κοστίζει 99 δολάρια, στην οποία ελπίζει ότι θα αναβαθμιστούν μερικοί χρήστες της δωρεάν έκδοσης.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου