Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Mobile World of Warcraft


Η εταιρεία ανάπτυξης του World of Warcraft, Blizzard, αποκάλυψε τα σχέδιά της να προσθέσει ένα προαιρετικό συνδρομητικό μοντέλο στο MMO της, με τους παίκτες να πληρώνουν 2,99 δολάρια το μήνα για να μπορούν να κοιτάζουν, να αγοράζουν και να πωλούν αντικείμενα του παιχνιδιού.




Η υπηρεσία World of Warcraft Remote θα γίνει διαθέσιμη για όλους τους web browsers, ενώ θα συμπεριληφθεί και ως update στην εφαρμογή της Blizzard για το iPhone, το iPod Touch και το iPad, το World of Warcraft Armory, που υπάρχει ήδη για τους ενδιαφερόμενους. Η εξ αποστάσεως αναζήτηση αντικειμένων στο auction house θα είναι δωρεάν, αλλά τα bids και οι πωλήσεις αντικειμένων θα απαιτούν την ύπαρξη συνδρομής από την πλευρά του χρήστη. Η εταιρεία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τις συνδρομές, αλλά αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται δωρεάν στη beta μορφή τους από τους ενεργούς Αμερικανούς συνδρομητές του World of Warcraft. Η Blizzard δεν αποκάλυψε την ημερομηνία ενεργοποίησης αυτής της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας.

Μπορεί αυτό το νέο μοντέλο πληρωμών να προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά η Blizzard έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι οι πελάτες της έχουν πάντα μεγάλη όρεξη για πληρωμένα add-ons. Μέσα σε τρεις ώρες από την έναρξη του προωθητικού προγράμματος Celestial Steed τον Απρίλιο, πάνω από 140.000 παίκτες βρίσκονταν στην ουρά για να πληρώσουν 25 δολάρια και να αποκτήσουν ένα νέο ιπτάμενο άλογο για το παιχνίδι τους, δημιουργώντας έσοδα της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο την πρώτη μέρα.

Ο τωρινός αριθμός των συνδρομητών του World of Warcraft είναι άγνωστος – σε κάποια στιγμή το δημοφιλές MMO έχασε προσωρινά έξι εκατομμύρια Κινέζους πελάτες λόγω της μετάβασής του σε νέους servers – όμως, τον καιρό της ακμής του είχε φτάσει τα 11,5 εκατομμύρια παίκτες. Όμως, σύμφωνα με την Activision Blizzard, ήταν αυτή η συνεχιζόμενη επιτυχία του World of Warcraft που τη βοήθησε να επιτύχει τα απροσδόκητα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Θυμηθείτε τώρα ότι η Apple έχει επιβεβαιώσει την πώληση 30 εκατομμυρίων συσκευών με το λειτουργικό του iPhone ανάμεσα στον Ιούνιο του 2007 και στο Μάρτιο του 2010 και θα καταλάβετε ότι μιλάμε για πολύ σημαντικό κοινό. Το πιο πιθανό, βέβαια, είναι η πλειονότητα του κοινού αυτού να περιοριστεί στο δωρεάν κομμάτι της υπηρεσίας, που επιτρέπει τη διαχείριση του inventory τους από οποιοδήποτε PC, όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί με ένα συνδρομητή του Warcraft.

Για βάλτε τώρα και την πιθανότητα αυτές οι εξ αποστάσεως υπηρεσίες να επεκταθούν και σε άλλους τομείς. Βλέπω ήδη τις πρώτες social networking υπηρεσίες για τα Guilds να αναδύονται ως ιδέα στο μυαλό πολλών.



πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου