Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Στατιστικά για το Pac-Man του Google


Την Παρασκευή 21 Μαΐου η Google αποφάσισε να γιορτάσει τα τριακοστά γενέθλια του Pac-Man. Το διάσημο παιχνίδι χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το κορυφαίο που έχει δημιουργηθεί ποτέ και η Google θέλησε να το τιμήσει, τροποποιώντας ανάλογα το λογότυπό της στην αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης. Η εταιρεία αλλάζει συχνά το logo της ανάλογα με την περίσταση, ωστόσο η περίπτωση του Pac-Man είχε μια βασική διαφορά.




Πέρα από την αλλαγή του γραφικού, ο επισκέπτης της σελίδας είχε τη δυνατότητα να παίξει μια πίστα του Pac-Man. Το γνωστό κουμπί I'm Feeling Lucky είχε αντικατασταθεί από το Insert Coin και ο επισκέπτης μπορούσε να ξεκινήσει ένα παιχνίδι πατώντας το. Η ιδέα της Google είχε τεράστια απήχηση, όπως μαρτυρούν και τα στοιχεία έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία RescueTime.



Η RescueTime έκανε αρκετούς υπολογισμούς λαμβάνοντας υπ' όψιν διάφορες παραμέτρους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι την Παρασκευή 21 Μαΐου ο μέσος επισκέπτης έμεινε 36 δευτερόλεπτα παραπάνω στη σελίδα google.com. Συνεχίζοντας το συλλογισμό της, η RescueTime υπολόγισε ότι την περασμένη Παρασκευή χάθηκαν πάνω από 4,8 εκατομμύρια εργατοώρες σε παγκόσμια κλίμακα λόγω του Pac-Man, με τις επιχειρήσεις να χρεώνονται πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.



Το περιστατικό αυτό δείχνει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η Google στην παγκόσμια αγορά. Και να φανταστεί κανείς ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των χρηστών κατάλαβε ότι το γραφικό ήταν κάτι παραπάνω από μια στατική εικόνα και μπορούσε ο καθένας να παίξει.



πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου