Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Extreme Gamers


Πλέον, έχουμε συνηθίσει κάθε εβδομάδα να βλέπουμε αναφορές που μιλούν για τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του μέσου σύγχρονου gamer. Αυτή τη φορά, όμως, η εταιρεία ερευνών NPD δημοσίευσε την δική της αναφορά, στην οποία αναφέρεται ότι ο μέσος gamer της σύγχρονης εποχής έχει ηλικία 32 ετών (τώρα ξέρετε τι να απαντήσετε αν σας πουν: "Ακόμα παίζεις, πότε θα μεγαλώσεις?")...





Η αναφορά, με τον τίτλο “Gamer Segmentation 2010”, αποκαλύπτει επίσης και μερικά στατιστικά που προκαλούν έκπληξη – και, ίσως, λίγη ανησυχία. Η μελέτη έγινε με τη συμμετοχή 18.972 ατόμων, ηλικίας 2 ετών και πάνω, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι gamers ανάμεσα στην ηλικία των 2 και των 12 ετών απάντησαν “διά αντιπροσώπου”, δηλαδή απάντησαν για λογαριασμό τους οι κηδεμόνες τους.

Οι gamers χωρίζονται σε επτά ξεχωριστές ομάδες: στους Avid PC Gamers, Console Gamers, Extreme Gamers, Heavy Portable Gamers, Offline PC Gamers, Online PC Gamers και Secondary Gamers. Το πρώτο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι ότι εντυπωσιάζει δια της απουσίας της η κατηγορία Casual Gamers.

Συνεχίζοντας η αναφορά γράφει: “Κοιτάζοντας τον αριθμό των ωρών που περνούν οι gamers παίζοντας μέσα στην εβδομάδα, είτε αυτές αφορούν παιχνίδι στις κονσόλες είτε στο PC, βλέπουμε μια αξιόλογη αύξηση σε σχέση με την περσινή μελέτη, με τα console games να αυξάνονται σε ποσοστό 9% και τα PC games σε ποσοστό 6%. Ο αριθμός των ωρών που ξόδεψαν οι gamers με portable παιχνίδια μειώθηκαν κατά 16%.”

Και συνεχίζει: “Η μέση ηλικία των gamers αυξήθηκε λίγο σε σχέση με πέρσι, από τα 31 χρόνια του 2009 στα 32 χρόνια φέτος. Οι Avid PC Gamers και οι Offline PC Gamers, που αποτελούν το 11 και το 8% αντίστοιχα του πληθυσμού, είναι οι γηραιότεροι όλων, με μέσο όρο τα 42 χρόνια.”

Τα στατιστικά των Extreme Gamers είναι, όπως θα περίμενε κανείς… ακραία. Οι παίκτες αυτοί απαρτίζουν μόλις το 4% του πληθυσμού, αλλά ξοδεύουν 48,5 ώρες την εβδομάδα παίζοντας. Ο αριθμός αυτός είναι ο τετραπλάσιος από τον μέσο όρο ωρών που ξοδεύουν οι υπόλοιποι (περίπου 13 ώρες).



πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου