Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Απαγόρευση video games


Η Γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιβάλει απαγόρευση στα βίαια videogames, επιλέγοντας αντίθετα να προβάλει το πιο διαδεδομένο σύστημα εκπαίδευσης και πληροφόρησης, το σύστημα βαθμολόγησης PEGI.



Οι Γερμανοί άρχισαν να παίζουν σοβαρά με την ιδέα μιας σαρωτικής απαγόρευσης των βίαιων videogames ύστερα από τη δολοφονία 15 μαθητών σε σχολείο του Winnenden τον Μάρτιο του 2009, δράστης της οποίας ήταν ένας φανατικός των Far Cry 2 και Counter-Strike. Και οι 16 Υπουργοί Εσωτερικών ζήτησαν απαγόρευση των videogames κι άρχισε μία έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο πλευρές: στον Υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας που δήλωνε ότι τα videogames βρίσκονται “στο ίδιο επίπεδο με την παιδική πορνογραφία και τα ναρκωτικά” και την Γερμανική εταιρεία ανάπτυξης Crytek, η οποία δήλωσε για ακόμα μία φορά ότι θα πάρει τις εγκαταστάσεις της από τη χώρα αν επιβληθεί μια τέτοια απαγόρευση.

Φαίνεται όμως πως στο τέλος επικράτησε η λογική, σύμφωνα με Γερμανικά sites, τα οποία αναφέρουν ότι ο Γενικός Γραμματέας του Κοινοβουλίου που ασχολείται με ζητήματα που αφορούν την οικογένεια, ο Δρ Herman Kues, επιβεβαίωσε ότι “δεν έχει προγραμματιστεί κάποια αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα.” Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ζήτημα της απαγόρευσης έχει προς το παρόν “αποσυρθεί”.

“Η απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στηρίζει την πεποίθησή μας ότι η απαγόρευση των videogames δεν είναι αποτελεσματικός τρόπος για την αξιολόγηση του περιεχομένου τους,” δήλωσε ο Uwe Intat της EA. “Η απόφαση των Γερμανών είναι μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη, αφού προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τους νομοθέτες να καταλάβουν καλύτερα την πραγματικότητα της σημερινής αγοράς των videogames και να δείξουν στα παιχνίδια τον ίδιο σεβασμό που έχουν τα βιβλία, ο κινηματογράφος και η μουσική,” κατέληξε.

Είναι πολύ πιθανό να ακούσουμε κι άλλα για το συγκεκριμένο ζήτημα στο μέλλον – αυτές οι υποθέσεις μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ στην πραγματικότητα – και φυσικά η Γερμανία θα συνεχίσει να περιορίζει με αυστηρότητα την πώληση των βίαιων videogames στο εσωτερικό των συνόρων της. Όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, φαίνεται πως οι Γερμανοί gamers ξέφυγαν από τα δεσμά τους.




πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου