Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Οι χειρότερες εφευρέσεις


Η βιομηχανία των videogames κατάφερε να συμπεριληφθεί σε ένα από τα άρθρα του πολύ σημαντικού περιοδικού Time, με τον τίτλο “50 Worst Inventions”. Ανάμεσα στις υπόλοιπες εφευρέσεις που κέρδισαν τη θέση τους ανάμεσα στις χειρότερες όλων των εποχών, βρέθηκε τόσο το FarmVille όσο και το Virtual Boy της Nintendo.




Το Virtual Boy, που κυκλοφόρησε το 1995, έμοιαζε κατά κάποιο τρόπο με το μέλλον της ψυχαγωγίας, μια συσκευή με γυαλιά τύπου virtual reality που συνδεόταν με έχει χειριστήριο, αλλά τελικά δεν έπεισε σχεδόν κανένα. Τα κόκκινα γυαλιά συμπεριλήφθηκαν στο άρθρο του Time εξαιτίας της εξωφρενικής τιμής τους (180 δολάρια) σε σχέση με τους ελάχιστους τίτλους που κυκλοφόρησαν στην αγορά (14 στις ΗΠΑ, 22 στην Ιαπωνία). Το μόνο που κέρδιζε όποιος τα δοκίμαζε ήταν μια ζαλάδα από την παρατεταμένη χρήση τους.

Όσο για το FarmVille; Αλήθεια, πιστεύετε ότι χρειάζεται να εξηγήσουμε για ποιο λόγο μπήκε στη λίστα του Time; Το ίδιο το περιοδικό θεωρεί το παιχνίδι της Zynga ως μια σειρά ρομποτικών αγγαρειών σε μια ψηφιακή φάρμα και πιστεύουμε πως ελάχιστοι θα διαφωνήσουν, ακόμα κι εκείνοι που ασχολούνται μαζί του στο Facebook. Το ανέπτυξε ο ίδιος ο γενικός διευθυντής της Zynga, που παραδέχτηκε κάποια στιγμή ότι είναι απατεώνας. Πρόκειται λοιπόν για ένα παιχνίδι που δημιούργησε… ο ίδιος ο διάβολος – και γι’ αυτόν τον λόγο μπήκε στη λίστα του Time.

Εμείς, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι όντως το Virtual Boy ήταν μια κακή εφεύρεση, τουλάχιστον όμως δεν ευθύνεται για την τρύπα του όζοντος, για την ενεργειακή εξάρτηση του κόσμου από καταστρεπτικές για το περιβάλλον πηγές όπως το πετρέλαιο. Αν τη φτιάχναμε εμείς τη λίστα, δεν πιστεύουμε ότι θα το είχαμε συμπεριλάβει. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο και για το FarmVille!



πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου