Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Μπελάδων συνέχεια για τη Google στην υπόθεση "κατά λάθος Wi-Fi"


Μπορεί η Google να παραδέχτηκε δημοσίως ότι τα αυτοκίνητα του Street View "συνέλεξαν κατά λάθος" προσωπικά δεδομένα από ασύρματα οικιακά δίκτυα, όμως αυτό δε φαίνεται να είναι αρκετό για να απαλλάξει την εταιρεία από τυχόν ποινικές ή άλλες ευθύνες. Ένα δικαστήριο στην πολιτεία του Όρεγκον εξέδωσε απόφαση με την οποία καλεί τη Google να καταθέσει δύο κόπιες των δεδομένων που παρατύπως περιήλθαν στην κατοχή της.




Το δικαστήριο ζήτησε ακριβή αντίγραφα των σκληρών δίσκων όπου συγκεντρώθηκαν τα δεδομένα, έτσι ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέλεξε η Google. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία έχει στην κατοχή της emails, αρχεία ήχου και video, αλλά όχι passwords ή αριθμούς πιστωτικών καρτών. Αρχικά, η Google υποστήριξε ότι θα διαγράψει οριστικά τα επίμαχα δεδομένα, εν συνεχεία όμως επέλεξε να τα κρατήσει για την περίπτωση που της ζητηθούν από τη δικαιοσύνη.



Εν τω μεταξύ, το θέμα προσλαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις. Τρία μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησαν από τη Google διευκρινίσεις σχετικά με τη φύση των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν. Ρωτούν, επίσης, τον διευθύνοντα σύμβουλο Eric Schmidt να απαντήσει με σαφήνεια στην ερώτηση πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει τα δεδομένα αυτά.



πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου