Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Google Web store


Θέλοντας να στηρίξει περισσότερο την εκτίμησή της ότι οι web browsers είναι η πλατφόρμα λογισμικού του μέλλοντος, η Google ανακοίνωσε το νέο της web store για εφαρμογές, αποκλειστικά για web browsers, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα games.




Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για developers, I/O 2010, η εταιρεία δήλωσε ότι θα ενεργοποιήσει το Chrome Web Store μέσα στη χρονιά, στο οποίο οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση μέσω του Chrome web browser, των υπόλοιπων browsers της αγοράς και του επερχόμενου Chrome OS. Οι εφαρμογές που επιβεβαιώθηκαν στη δεδομένη χρονική στιγμή είναι λίγες, αλλά το Plants VS Zombies και το συναρπαστικό LEGO Star Wars: The Quest for R2-D2 είναι δύο ωραία παραδείγματα. Η Google θα προσφέρει και έναν οδηγό για τους developers που θα θελήσουν να αναπτύξουν εφαρμογές για το online κατάστημά της.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε με λεπτομέρειες τα σχέδιά της για τις τιμές των εφαρμογών, αλλά είναι σίγουρο ότι θα φιλοξενήσει περιεχόμενο κατά παραγγελία. Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Product Management της Google, Sundar Pichai, δήλωσε ότι “θα είναι εύκολο για κάποιον να δημιουργήσει και να πουλήσει μία εφαρμογή υψηλής ποιότητας στον web.” Επιπλέον, ο Pichai συμπλήρωσε πως παρά το γεγονός ότι τα application stores για φορητές συσκευές – όπως το άκρως επιτυχημένο App Store της Apple και το Android Market της ίδιας της Google – είναι πολύ φιλικά για τον χρήστη και μπορεί κανείς να περιηγηθεί εύκολα σε αυτά, η ανοιχτή αγορά των online εφαρμογών είναι πολύ πιο πυκνή και συνωστισμένη.

Η Google θεωρεί ότι ένα κομβικό online store για εφαρμογές θα προσφέρει την απάντηση σε αυτό το πρόβλημα. “Από τις διεθνείς εταιρείες μέχρι τους καταναλωτές, από τους μικρότερους ως τους μεγαλύτερους παράγοντες της αγοράς, η διείσδυση του web και οι αυξανόμενες δυνατότητές του τον μεταμορφώνουν στην πλατφόρμα του μέλλοντος,” ολοκλήρωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος Developer Platforms, Vic Gundotra.



πηγη:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου