Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Εύκαμπτη οθόνη τσέπης από τη Sony


Μια πρωτοποριακή οθόνη ανέπτυξε η ιαπωνική εταιρεία Sony. Έχει το μέγεθος ενός στυλό, είναι εύκαμπτη και τυλίγεται γύρω από ένα μικρό κύλινδρο.




Η διαγώνιος της οθόνης είναι περίπου δέκα εκατοστά. Αποτελείται από ένα εξαιρετικά λεπτό και εύκαμπτο υπόστρωμα. Πάνω σε αυτό, υπάρχουν λεπτά στρώματα ημιαγώγιμων οργανικών υλικών που εκπέμπουν φως όταν διέρχεται ηλεκτρικό.

Η οθόνη μπορεί να προβάλλει κινούμενες εικόνες σε 16,7 εκατομμύρια αποχρώσεις. Επίσης, δεν περιλαμβάνει πλέον άκαμπτα ηλεκτρονικά κυκλώματα στην περιφέρειά της και ως εκ τούτου τυλίγεται γύρω από ένα μικρό κύλινδρο.

Σύμφωνα με τη Sony, "ακόμη και έπειτα από 1.000 φορές που τυλίχτηκε και ξετυλίχτηκε, δεν διαπιστώσαμε κάποια σαφή επιδείνωση της εικόνας".

Στην ανακοίνωση της εταιρείας, προστίθεται: "Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα αυτά θα οδηγήσουν στη δημιουργία λεπτών, ελαφρών και ανθεκτικών φορητών ηλεκτρονικών συσκευών".
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου