Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Το Pac-Man φτιάχτηκε για γυναίκες!


Ο δημιουργός του pac man, Toru Iwatani δηλώνει ότι η σχεδίαση του χαρακτήρα έγινε για να βρει απήχηση στις γυναίκες! Έτσι, αν νομίζατε ότι η προσπάθεια να βρεθούν περισσότερες γυναίκες που να γοητεύονται από τα videogames είναι τωρινό φαινόμενο, αποδεικνύεται ότι κάνατε λάθος, αφού ακόμα και οι πρώτοι developers της ιστορίας προσπαθούσαν να βρουν τη λύση σε αυτό το ζήτημα.





“Οι προδιαγραφές του hardware εκείνη την εποχή, συγκριτικά με το τώρα, ήταν πολύ περιορισμένες κι έτσι το artwork που μπορούσαμε να δημιουργήσουμε είχε πολύ απλοϊκό στυλ. Ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις τον παίκτη να ταυτιστεί συναισθηματικά με τον χαρακτήρα που έπαιζε, όμως θέλαμε να κάνουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαμε να λατρέψουν το παιχνίδι. Αναπτύσσοντας ένα ιστορικό υπόβαθρο και τους χαρακτήρες ‘kawaii’ πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να προσελκύσουμε και γυναίκες.”


“Όλα αυτά γίνονταν πριν την εμφάνιση των συστημάτων Famicom, όπου το μόνο μέρος για να παίξει κανείς videogames ήταν στις αίθουσες των arcades. Τα περισσότερα arcade games εκείνης της εποχής ήταν βίαια και επικεντρώνοντας σε ανδρικούς χαρακτήρες, με αποτέλεσμα στις αίθουσες αυτές να συχνάζουν τις περισσότερες φορές μόνο άντρες. Αποφασίσαμε να αλλάξουμε αυτό το δημογραφικό φαινόμενο σχεδιάζοντας παιχνίδια που να απευθύνονται σε γυναίκες και άρα και σε ζευγάρια, ώστε να κάνουμε τις αίθουσες των arcades ένα μέρος για να δίνει κανείς ραντεβού με το ταίρι του.”

Αυτά δήλωσε ο Iwatani και συνέχισε λέγοντας πως η αγάπη του για τις ταινίες της Disney τον επηρέασαν σημαντικά στο να δημιουργήσει παιχνίδια χωρίς βία, δηλώνοντας ότι “δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να σκέφτεται έτσι, να εκφράζει το οτιδήποτε με βίαιο τρόπο.”


πηγη:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου