Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης η Apple


Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, στελέχη του αμερικάνικου υπουργείου Δικαιοσύνης ερευνούν αυτό τον καιρό τις κινήσεις της Apple σε ό,τι έχει να κάνει με την εμπορία ψηφιακής μουσικής. Η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και στις έως τώρα συναντήσεις με στελέχη μουσικών εταιρειών, οι αξωματούχοι του υπουργείου ρωτούν γενικά για τη δυναμική της αγοράς, ωστόσο φαίνεται ότι δεν κάνουν μόνο ερωτήσεις εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος.



Επί της ουσίας, η αμερικάνικη δικαιοσύνη ερευνά τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η Apple εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά, με στόχο να αποκλείσει ανταγωνιστές της. Πιο συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αναφέρουν ότι η Apple ζήτησε από μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες να μη δίνουν τη μουσική τους κατ' αποκλειστικότητα στο Amazon λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, η Apple θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς η πρακτική αυτή συνιστά σαφή παραβίαση των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού.



Στελέχη της Apple και του Amazon που ρωτήθηκαν σχετικά για το θέμα δεν προχώρησαν σε κάποια δήλωση.



πηγη:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου