Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Η Nokia μηνύει την Apple


Η Nokia, μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, υπέβαλε μήνυση εναντίον της Apple, ισχυριζόμενη ότι το iPad 3G και το iPhone παραβιάζει πέντε από τις πατέντες της.




Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι παραβιάσεις αφορούν τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της μετάδοσης φωνής και δεδομένων, καθώς επίσης και τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις κεραίες των φορητών συσκευών.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη στη μακροχρόνια διαμάχη ανάμεσα στις δύο εταιρείες, που εκτός από το iPad αφορά και το iPhone. «Επιδιώκουμε την προστασία της τεχνολογίας μας και το τέλος της χρήσης της καινοτομίας της Nokia από οποιονδήποτε», δήλωσε ο Πολ Μέλιν, γενικός διευθυντής του τμήματος εκχώρησης δικαιωμάτων της φινλανδικής εταιρείας.

Στη σχετική της δήλωση, η εταιρεία αναφέρει ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει επενδύσει περίπου 51 δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη, που οδήγησαν σε 11.000 περίπου τεχνολογικές πατέντες.

Η Apple εμπλέκεται σε μια ακόμη διαμάχη με την HTC, κατασκευάστρια του τηλεφώνου Nexus One της Google με παρόμοια της Nokia αιτήματα. Πάντως τέτοιου είδους διαμάχες θεωρούνται συνηθισμένες στην τεχνολογική αγορά και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων καταλήγουν σε κάποιας μορφής διακανονισμό.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου