Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

BlindType, το ψηφιακό πληκτρολόγιο του μέλλοντος


Εάν έχετε ποτέ χρησιμοποιήσει το iPhone, κάποιον υπολογιστή με οθόνη αφής ή μια συσκευή που σας δίνει τη δυνατότητα να πληκτρολογήσετε επάνω στην οθόνη της, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η εμπειρία που αποκομίσατε στην αρχή και μέχρι τουλάχιστον να συνηθίσετε την αίσθηση δεν θα ήταν η καλύτερη.





Ακόμη πιο βέβαιο είναι ότι τα λάθη που αρχικά θα κάνατε χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο της οθόνης αφής θα ήταν τόσα που το τελικό κείμενο θα θύμιζε προτάσεις μαθητή της Γ' Δημοτικού. Η αλήθεια είναι ότι όσο «cool» και σταδιακά δεδομένη θεωρείται η απουσία πληκτρολογίου από τα κινητά τελευταίας γενιάς και τους υπολογιστές tablet, άλλο τόσο δύσχρηστη μπορεί να καταστεί για τον χρήστη, δεδομένων των περιορισμένων διαστάσεων της οθόνης, που δε συγχωρούν την παραμικρή απόκλιση ή τα... λίγο πιο χοντρά δάχτυλα.

Τα προβλήματα αυτά έρχεται να λύσει το BlindType, ένα νέο σύστημα δακτυλογράφησης, για οθόνες αφής, που όχι μόνο διορθώνει τα λάθη του χρήστη, αλλά λειτουργεί ενεργητικά, καταλαβαίνοντας με τρόπο... «μαγικό» τη λέξη που θέλει να γράψει ο χρήστης, ακόμη κι αν τα λάθη είναι τόσα που δε βγαίνει καν νόημα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, το εικονικό πληκτρολόγιο του BlindType προσαρμόζεται στις συνήθειες του χρήστη, αλλάζοντας τις διαστάσεις του την ώρα της δακτυλογράφησης, ή, μπορεί ακόμη και να εξαφανιστεί, αφήνοντας τον χρήστη να δακτυλογραφεί στην άνευ πληκτρολογίου οθόνη, πατώντας τα αόρατα πλήκτρα, εκεί που κατά προσέγγιση θα υπήρχαν σε ένα πληκτρολόγιο Qwerty, με ακρίβεια που προσεγγίζει το 100%. Αν όσα μόλις διαβάσατε σας ακούγονται επιστημονική φαντασία, το παρακάτω βίντεο θα σας πείσει για το αντίθετο.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου