Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ένα ρομπότ θα «ξεκλειδώσει» τα μυστικά της Πυραμίδας του Χέοπα


Εδώ και περίπου 4.500 χρόνια η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα (ή Χούφου) στη Γκίζα της Αιγύπτου κρατά πεισματικά φυλαγμένα «μυστικά και ντοκουμέντα», έχοντας απαγορεύσει στους ερευνητές να μάθουν τι κρύβεται πίσω από δύο πέτρινες πόρτες στην «καρδιά» της. Τώρα, ένα βρετανικό ρομπότ ερευνητών του πανεπιστημίου του Λιντς, σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της χώρας, θα επιδιώξει να «ξεκλειδώσει» το μυστήριο.






Τη στιγμή αυτή, οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Λιντς ολοκληρώνουν την κατασκευή του νέου ρομπότ που ευελπιστούν ότι πλέον θα ξεπεράσει τις μυστηριώδεις πόρτες στα δύο φρεάτια.

Η κατασκευή του νέου ρομπότ, υπό τον δρα Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Λιντς, έχει διαρκέσει ήδη πέντε χρόνια, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο.

Ο βασικός στόχος του ρομπότ θα είναι να καταφέρει αυτή τη φορά να ανοίξει τρύπα στις πόρτες. Η αποστολή αναμένεται να αρχίσει έως το τέλος του 2010.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου