Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η Intel Αγόρασε Τον Γίγαντα Διαδικτυακής Ασφάλειας McAfee


Η Intel μόλις αγόρασε την εταιρεία ασφαλείας λογισμικού και υπολογιστών McAfee σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το πρωί. Η συμφωνία αξίας 7,68 δις δολαρίων είναι όλη με μετρητά.





Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Intel η McAfee θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν υποτμήμα, και θα αναφέρεται στην ομάδα λογισμικού και υπηρεσιών της Intel. H Intel λέει ότι “η εξαγορά θα επιτρέψει τον συνδυασμό λογισμικού ασφαλείας και υπολογιστών από την ίδια εταιρεία για καλύτερη προστασία των πελατών, των επιχειρήσεων και του δημοσίου καθώς δισεκατομμύρια συσκευές συνδέονται στο διαδίκτυο.”

Η MacAfee είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας ασφαλείας στον κόσμο και το 2009 είχε έσοδα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ασφάλεια στο διαδικτύου είτε για υπολογιστές είτε για φορητές συσκευές , είναι μια επικερδής επιχείρηση καθώς η χρήση του διαδικτύου αυξάνει. Η MacAfee προσφέρει επίσης λογισμικό ασφαλείας για κινητά τηλέφωνα, μέσω εξαγορών της Trust Digital and TenCube.. Προφανώς η Intel θέλει ένα κομμάτι της πίτας.

Πράγματι στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Intel Paul Otellin κάλεσε την ασφάλεια τον “τρίτο πυλώνα αυτού που οι άνθρωποι απαιτούν από την εμπειρία τους με τους υπολογιστές”, πίσω από ενεργειακά αποδοτική επίδοση, και την διασυνδεσιμότητα.

Η Intel επίσης μόλις εξαγόρασε τη γραμμή προϊόντων καλωδιακών μ;oντεμ από την Texas Instuments.


πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου