Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Θα Χρησιμοποιήσει Η Google Τηλεχειριζόμενα Ιπτάμενα Οχήματα Χαρτογράφησης;


Η Google αρνήθηκε δημοσιεύματα τα οποία την φέρουν ως προτιθέμενη να χρησιμοποιήσει τηλεχειριζόμενα ιπτάμενα οχήματα για το Street Maps.





Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Google προμηθεύτηκε από την Γερμανική εταιρεία Microdrones ένα τέτοιο όχημα. Η εταιρεία έχει ήδη προμηθεύσει με παρόμοια οχήματα τη Βρετανική Αστυνομία και τις Ειδικές Δυνάμεις. Οι εικασίες σχετικά με το γιατί η Google θα ήθελε να προμηθευτεί ένα τέτοιο όχημα, μετά από δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Microdrones, Sven Juerss, στο Wirtschafts Woche : “τα οχήματά μας διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να το Google Maps”.

Η άρνηση της Google

Σε ερώτηση σχετικά με τα δημοσιεύματα, εκπρόσωπος της Google είπε στο TechRadar ότι η Google “πάντα ψάχνει νέους τρόπους βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών χαρτογράφησης”, βιάστηκε όμως να συμπληρώσει ότι “ στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ερευνούμε καινούριες τεχνολογίες, όχι όμως τη συγκεκριμένη”. Η Google μας ενημέρωσε επίσης ότι προς το παρόν δεν υπάρχει εμπορική συνεργασία με την Microdrones.
Ενω η Google ισχυρίζεται ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά της η χρήση τηλεχειριζόμενων ιπτάμενων οχημάτων φωτογράφησης, δεν αποκλείει κάτι παρόμοιο για το μέλλον, αφού πρώτα υπάρξει έγκριση του αρμόδιου Βρετανικού Οργανισμού ότι η χρήση του είναι ασφαλής για το κοινό.
Εκπρόσωπος της Βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπλοίας είπε μιλώντας στο PC Pro νωρίτερα αυτή την εβδομάδα : “ οποιοδήποτε όχημα τέτοιου είδους απαιτεί έγκριση της Υπηρεσίας μας, ειδικότερα όταν πρόκειται για κάτι καινούριο και δεν γνωρίζουμε τις τυχόν επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών”.



πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου