Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Η Microsoft Aνακοινώνει To LightSwitch


H Microsoft ανακοίνωσε ένα νέο προϊόν στην σειρά Visual Studio. To προϊόν λέγεται LightSwitch και επιτρέπει την ανάπτυξη πολύ χρήσιμων εφαρμογών με ελάχιστη ποσότητα κώδικα.

Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την εξέλιξη του προϊόντος τα τελευταία 3 χρόνια. Αλλά οι όροι της μυστικότητας με απέτρεπαν από το να αναφερθώ σε αυτό . Τώρα μπορώ.

Είναι ένα πολύ συναρπαστικό κομμάτι λογισμικού. Πιστεύω ότι αυτό το προϊόν θα έχει την επίδραση που είχε η Visual Βasic στα μέσα του 1990.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει όμορφες εφαρμογές, και από πλευράς εμφάνισης και από πλευράς κώδικα.

Υποστηρίζει VB και C$ σαν γλώσσες προγραμματισμού. Οι έμπειροι τελικοί χρήστες σε επιχειρήσεις θα μπορούν να δημιουργούν εφαρμογές με ελάχιστη εκπαίδευση.

Το βλέπω αυτί σαν παροχή στους χρήστες εργαλείων παρόμοιων με την αρχική Visual Basic και/ή την Access. Αλλά αντίθετα από αυτά το LightSwitch είναι φτιαγμένο πάνω στο .NET Framework με όλη την ισχύ του.

Η έκδοση Beta θα κυκλοφορήσει στις 23 Αυγούστου. ΘΑ δημιουργηθούν οδηγίες για την χρήση του προιόντος. Ελπίζουμε να βρείτε αυτό το προιόν χρήσιμο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου