Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ανθρώπινο Κεφάλι Ρομποτ Μιμείται Εκφράσεις Και Συναισθήματα!


Έχουμε δει αρκετά ρομπότ να μιμούνται ανθρώπινα συναισθήματα, και πρέπει να ομολογήσουμε ότι πάντα μας δημιουργούν κάποιο είδος φόβου.
ΔΕΙΤΕ VIDEO





Τουλάχιστον η Flobi, προιόν του Γερμανικού Πανεπιστημίου του Bielefeld , θυμίζει ήρωα κινουμένων σχεδίων. Μην σας ξεγελάει όμως ...η φαινομενική αθωότητα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη μηχανή. Έχοντας μέγεθος περίπου όσο ένα ανθρώπινο κεφάλι, περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό μικροσκοπίων, γυροσκοπίων, σερβομηχανισμών και έχει την ικανότητα να μιμείται μια μεγάλη γκάμα ανθρωπίνων εκφράσεων κινώντας τα μάτια, τα βλέφαρα και το στόμα.

Μπορεί ακόμη να μιμείται και το ανθρώπινο ερυθρίασμα χάρις σε led ενσωματωμένα στα μάγουλα. Μπορεί δε να είναι είτε αγοράκι είτε κοριτσάκι, αλλάζοντας μαλλιά και χαρακτηριστικά του προσώπου.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ομάδα κατασκευής στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού (ICRA) του 2010 το κεφάλι “είναι αρκετά μη ρεαλιστικό ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις, αλλά από την άλλη μπορεί να γίνει και πολύ οικείο με τη δυνατότητα αλλαγής χαρακτηριστικών”.
Δείτε το σχετικό βίντεο


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου