Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Η Google εξαγοράζει εταιρεία hardware: Μύθοι και αλήθειες


Η Google επιβεβαίωσε και επίσημα τις φήμες που κυκλοφόρησαν στις αρχές τις εβδομάδας, σύμφωνα με τις οποίες ολοκλήρωσε με επιτυχία στην εξαγορά της εταιρείας AgniLux. Πρόκειται για μια εταιρεία που ειδικεύεται στο hardware και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό τον καιρό φέρεται να αναπτύσσει έναν επεξεργαστή για servers, ο οποίος έχει εξαιρετικές επιδόσεις στην ενεργειακή απόδοση.

Όλα αυτά, βέβαια, πυροδότηταν διάφορες φήμες σχετικά με την απόφαση της Google να προχωρήσει στην εξαγορά της συγκεκριμένης εταιρείας. Κάποιοι υπέθεσαν ότι η Google θέλει να κατασκευάζει in-house τους επεξεργαστές για τα datacenters της. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι ασύμφορο, καθώς δεν έχει πολύ νόημα να ξοδέψει η Google μερικά εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα κι ανάπτυξη μόνο και μόνο για τα δικά της μηχανήματα.

Η επόμενη σκέψη ήταν ότι η Google αγόρασε την AgniLux προκειμένου να κατασκευάσει επεξεργαστή για το tablet που φέρεται να έχει στα σκαριά. Το συγκεκριμένο σενάριο κινείται μάλλον στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, καθώς οι επιδόσεις των Tegra και Snapdragon είναι πολύ δύσκολο να χτυπηθούν.

Οι συντάκτες της New York Times έχουν την πλέον λογική εξήγηση για την εξαγορά. Σύμφωνα με τους Brad Stone και Ashlee Vance, η Google αγόρασε την τεχνογνωσία της AgniLux για να κάνει port το Android και το Chrome OS σε διάφορες συσκευές, όπως tablets και συσκευές home theater.

Το τι ισχύει από όλα αυτά θα το γνωρίζουμε στον εύθετο χρόνο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου