Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Διπλό Πρόβλημα Παρουσιάζουν Τα Samsung Galaxy S Με Το GPS


Μπορεί η Samsung να διόρθωσε το πρόβλημα με το GPS στο Galaxy S, αλλά φαίνεται ότι μάλλον υπήρχαν δύο διαφορετικά προβλήματα. Το ένα αντιμετωπίστηκε - κατά κάποιο τρόπο - ενώ η λύση του δεύτερου αναμένεται τον επόμενο μήνα.





Ακολουθεί μια περιγραφή των όσων γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τα δύο προβλήματα :
Η επιλογή “χρήση ασύρματου δικτύου” είναι πλέον απενεργοποιημένη εργοστασιακά, αλλά ακόμη και αν την ενεργοποιήσουμε το τηλέφωνο είτε θα αργήσει πολύ να εντοπίσει δίκτυο, είτε δεν θα εντοπίσει καθόλου. Αρχικά πιστεύαμε ότι αυτό ήταν το μοναδικό πρόβλημα. Η Samsung μας πληροφορεί ότι υπάρχει καινούρια οδηγία της Google όλες οι συσκευές Android θα παραδίδονται με την επιλογή “χρήση ασύρματου δικτύου” απενεργοποιημένη, που σημαίνει ότι θα πρέπει να βασιστούμε στο παραδοσιακό GPS για τον προσδιορισμό της θέσης μας, με τις αναμενόμενες δυσκολίες λήψης (εσωτερικοί χώροι, χαράδρες και πυκνή βλάστηση. Όντως ανακαλύψαμε ότι η επιλογή ήταν απενεργοποιημένη στα μοντέλα Captivate, Vibrant και Epic 4G και μάλιστα δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση στον χρήστη ότι θα ήταν καλύτερο να την ενεργοποιήσει. Είμαστε συνηθισμένοι από άλλες συσκευές Android που δίνουν αυτή τη επιλογή και μας ξένισε κάπως το γεγονός. Μετά την ενεργοποίηση, είδαμε ότι και οι δύο συσκευές (Captivate και Epic 4G) ήταν ικανές να προσδιορίσουν τη θέση μας με ακρίβεια 1000 - 1500 μέτρων (στο Google Maps) ενώ το Vibrant δεν τα κατάφερε.
Το κυκλωμα του GPS και το λογιασμικό δεν κάνουν τη δουλειά τους. Ο προσδιορισμός θέσης με τη βοήθεια των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και οι υπηρεσίες εύρεσης στίγματος μέσω Wi-Fi όπως το Skyhook, δεν μπορούν να μας καθοδηγήσουν με ακρίβεια. Όλα τα μοντέλα της σειράς Galaxy S φαίνεται να έχουν πρόβλημα στη μετατροπή του λαμβανομένου σήματος από το GPS σε συνταταγμένες ακόμη και αν υπάρχει “οπτική” επαφή με τέσσερις δορυφόρους (ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός για ακριβή εντοπισμό). Σε μερικές περιπτώσεις το να κάνουμε επανεκκίνηση του τηλεφώνου μπορεί να βοηθήσει αλλά μόνο προσωρινά (το πρόβλημα επανέρχεται μετά από μια-δυο μέρες συνεχούς λειτουργίας του τηλεφώνου). Από όσο γνωρίζουμε δεν έχει ακόμη επιτευχθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Τα Captivate και Vibrant εμφανίζουν το πρόβλημα. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτε για το Epic 4G.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω για τον τελικό χρήστη : προς το παρόν ενεργοποιήστε την επιλογή περί ασύρματων δικτύων στην Galaxy S συσκευή σας ( επiλογή Location & Security - Τοποθεσία και Ασφάλεια - του μενού). Δεν θα σας δώσει το ακριβέστερο στίγμα αλλά είναι μια αρχή για όσο διάστημα περιμένουμε την αναβάθμιση του firmware τον επόμενο μήνα, που ελπίζουμε να λύσει το πρόβλημα.


πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου