Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Γιγάντιο Μπαλόνι Κατεβάζει Τα Επικίνδυνα Σκουπίδα Από Τροχιά


Δεν γνωρίζω πότε είσαστε τελευταία φορά στο διάστημα, αλλά είναι αρκετά ανακατωμένα εκεί επάνω. Ακόμη και το μικρότερο κομμάτι σκουπιδιού είναι επικίνδυνο για τους δορυφόρους σε λειτουργία, τα διαστημόπλοια και το Διεθνή διαστημικό σταθμό. Οπότε πως τα καθαρίζεις? Με μπαλόνια σύμφωνα με την Δρ. Kristen Gates.

το χρυσό πακέτο που προτείνει -Gossamer Orbit Lowering Device , (GOLD)- είναι βασικά το πιο σκληρό μπαλόνι στον κόσμο. Στέλνεται σε τροχιά σε ένα κουτί , όχι μεγαλύτερο από μια βαλίτσα και τότε προσδένεται σε ένα νεκρό δορυφόρο ή σε ένα κομμάτι διαστημικού σκουπιδιού. Μετά φουσκώνει σε ένα τεράστιο μπαλόνι, συμπαρασύροντας το σε χαμηλότερο ύψος.

Χαμηλότερα στην ατμόσφαιρα , δηλαδή, όπου τα κομμάτια των σκουπιδιών καίγονται και δεν απειλούν πλέον τον χώρο τροχιάς των δορυφόρων. Το μέγεθος του μπαλονιού ενισχύει το μέγεθος της του τραβήγματος που επιδρά ήδη στο σκουπίδι, που αργά χαμηλώνει την τροχιά του αντικειμένου.

Το καλύτερο από όλα είναι είναι ότι το σύστημα της Δρ. Kristen Gates θα είναι φτηνό για να φτιαχτεί, και αν κάτι πάει στραβά, - ας πούμε σκάσει το μπαλόνι – υπάρχει η η περίπτωση ένα άλλο GOLD μπαλόνι να το κατεβάσει.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου