Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Γκάφα Google, μετονομάζουν τη Σάμο σε Μαγκάιβερ


Μετά την σημαία των Σκοπίων που εμφανίστηκε στο Λευκό Πύργο, η Google προχωράει σε άλλη μια χαρτογραφική γκάφα μετονομάζοντας το νησί της Σάμου σε Μαγκάιβερ.






Αν και χρήστες του ίντερνετ έχουν ήδη στείλει καταγγελίες εδώ προς την εταιρεία τις τελευταίες 2 ημέρες, η Google συνεχίζει να μην διορθώνει το όνομα του ιστορικού νησιού προκαλώντας υποψίες στους Έλληνες χρήστες για τις καθυστερήσεις.

Επίσης η Google δεν επικοινώνησε με κανέναν χρήστη προκειμένου να τον ενημερώσει ότι τουλάχιστον βρίσκεται σε διαδικασία εξακρίβωσης των καταγγελιών.

Η Google στο παρελθόν έχει κάνει και άλλες παρόμοιες γκάφες όπως όταν εμφάνιζε την Ξάνθη με το Τουρκικό όνομα Eskige και χρειάστηκε αρκετός καιρός και αμέτρητες καταγγελίες για να γίνει αυτή η αλλαγή.

Το δεύτερο αυτό φαινόμενο καθώς και η ανεύθυνη καθυστέρηση της εταιρείας να προχωρήσει σε διόρθωση είναι άλλο ένα χτύπημα στην αξιοπιστία της εταιρείας μετά και την εμφάνιση της σημαίας των Σκοπίων δίπλα στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνουμε ότι ο Μαγκάιβερ ήταν τηλεοπτικός ήρωας σε τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του 1985 και η αναγραφή του ονόματος αυτού στο ιστορικό νησί της Σάμου αποτελεί προσβολή για την Ελλάδα και την ιστορία της. Εκτός αν θεωρείται αμερικάνικο χιούμορ...

Η Google, αν και έχει γραφεία στην Ελλάδα, ωστόσο τα στελέχη της είναι ουσιαστικά "με δεμένα τα χέρια" αφού οι διορθώσεις πρέπει να γίνουν από τα κεντρικά στις ΗΠΑ.

Παρακάτω είναι ο χάρτης με τη νήσο Μαγκάιβερ...
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου