Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

1.5 Εκ. iPhone Πουλήθηκαν την Πρώτη Μέρα


Οι ουρές μπροστά από τα καταστήματα της Apple χθες ήταν τεράστιες. Αλλά πόσα ακριβώς κινητά iPhone 4 πουλήθηκαν. Αν και κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό την στιγμή αυτή, ο αναλυτής της Oppenheimer Yair Reiner, αποφάσισε να κάνει μερικές μαθηματικές πράξεις.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, σε σημείωμα που έστειλε σε πελάτες του την Παρασκευή, υπολόγισε ότι η Apple πούλησε την πρώτη μέρα διάθεσης του iPhone 4, 1.5 εκατομμύριο συσκευές. Γνωρίζοντας ότι υπήρχαν 600,000 παραγγελίες εκ των προτέρων. Ο Reiner υπολόγισε ότι πουλήθηκαν περίπου 100,000 συσκευές στα καταστήματα της Apple και περίπου 50,000 στα Best Buy. Μετά πολλαπλασίασε επί δύο το αποτέλεσμα για να συμπεριλάβει και τις διεθνής πωλήσεις.

Ο Gene Munster της Piper Jaffray, έκανε πιο συντηρητικές προβλέψεις: πιστεύει ότι η Apple θα πουλήσει 1 με 1.5 εκ. iPhone τις τρεις πρώτες μέρες. Ο Munster και ο Reiner έφτασαν στα νούμερα αυτά ρωτώντας εκατοντάδες αγοραστές iPhone 4 την Παρασκευή, αλλά χωρίς αμφιβολία οι υπολογισμοί τους είναι πολύ χονδρικοί. Οι τελικοί αριθμοί πωλήσεων της Apple -ειδικά την πρώτη μέρα- έχουν μία τάση να εκπλήσσουν και τους πιο αισιόδοξους αναλυτές, γιαυτό είναι μάλλον καλή ιδέα να περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα.


πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου