Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Φιλικοί αυτόματοι πωλητές


Τα μηχανήματα αυτόματων πωλητών μπορεί να μας κρατούν χορτάτους και πλήρεις καφεΐνης όταν είμαστε μακριά από το σπίτι, αλλά δεν είναι πραγματικά φιλικά. Απλά κάθονται εκεί περιμένοντας από εσένα να κάνεις όλη την δουλειά διαλέγοντας ανάμεσα από νόστιμες επιλογές.





Η διαδραστική εμπειρία που απαιτείται για να χρησιμοποιήσεις ένα παραδοσιακό αυτόματο πωλητή δεν πλησιάζει καν το να είναι ευχάριστη. O σχεδιαστής Guus Baggermans αποφάσισε ότι κάτι έπρεπε να γίνει, και σχεδίασε ένα φιλικό αυτόματο πωλητή που θα μπορούσε να να χρησιμοποιηθεί ευχάριστα από τους ανθρώπους.

Όταν ένας άνθρωπος περνάει μπροστά από τον φιλικό πωλητή, τα κουτιά γυρίζουν για να τραβήξουν την προσοχή του. Περιστρέφοντας ανεξάρτητα τα κουτιά για να επιδείξουν την ετικέτα τους στον περαστικό , αποκτούν ένα είδος προσωπικότητας. Κατά περίεργο τρόπο αυτό τα κάνει περισσότερο ευχάριστα στον άνθρωπο ώστε να πάρει αυθόρμητα μια απόφαση αγοράς.

Ο χρήστης μπορεί να μια αγορά χωρίς να χρειαστεί να ξεφυλλίσει μπερδεμένα μενού ή να πατήσει κουμπιά, απλά με χειρονομίας και την εισαγωγή κερμάτων το μηχάνημα δίνει τα εύγευστα ποτά του.

Μέχρι τώρα υπάρχει μία μόνο πρωτότυπη συσκευή σε λειτουργία, αλλά δεν περιμένουμε την ημέρα που όλοι οι αυτόματοι πωλητές θα μας χαιρετούν με φιλικές μικρές χειρονομίες.


πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου