Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Robo-Baywatch Αυτόνομο ρομπότ περιπολίας


Έχετε πιαστεί στα κύματα της θάλασσας, εξαντλημένοι και μόλις κρατάτε το κεφάλι σας πάνω από το νερό. Τότε ένας παράξενος ήρωας εμφανίζεται: είναι 1,5 μέτρο μακρύ και επιπλέει μιλώντας. Είναι η EMILY , το ρομπότ ναυαγοσώστης.. Αρπάξτε το και θα σας επιστρέψει στην ασφάλεια της ακτής.






Το καλοκαίρι η EMILY ( EMergency Integrated Lifesaving lanYard) άρχισε να περιπολεί στην επικίνδυνη ακτή Zuma του Μαλιμπού και περίπου άλλα 25 θα προστεθούν μέχρι τον Δεκέμβριο. Αν και ναυαγοσώστες χειρίζονται αυτή την έκδοση με τηλεχειριστήριο , τον επόμενο χρόνο τα μοντέλα θα είναι αυτόνομα στην αποστολή να σώζουν υποψήφια θύματα πνιγμού σαν να ήταν άνθρωποι. Μόλις η EMILY αφεθεί στο κύμα, μία συσκευή σόναρ θα σαρώνει για υποβρύχιες κινήσεις που μοιάζουν με κολυμβητές σε κίνδυνο .Η ηλεκτρική συσκευή που μοιάζει με Jet-Ski προωθείται με μέχρι 28 μίλια την ώρα ακόμη και στα πιο δυνατά κύματα δίνοντας μια επιπλέουσα συσκευή στα θύματα έξι φορές πιο γρήγορα από όσο ένας ναυαγοσώστης θα μπορούσε. Μια κάμερα και ηχεία θα επιτρέπουν σε ναυαγοσώστη στην ακτή να ηρεμεί τον άνθρωπο στην θάλασσα και να τον καθοδηγεί μέχρι να έρθει βοήθεια ή πως να κρατηθεί καθώς η EMILY τον φέρνει πίσω.

Το αυτόνομο σύστημα θα κοστίζει 3500$και θα εργάζεται δίπλα στους ανθρώπους ναυαγοσώστες.

Οι περισσότεροι ναυαγοσώστες, περνούν την ζωή τους στον Ωκεανό μαθαίνοντας πως αυτή αντιδρά. Δεν μπορείς να δώσεις αυτή την εμπειρία σε ένα υπολογιστή.


πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου