Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Blu-ray δίσκος 128GB!


Κι όμως είναι αλήθεια! Ανακοινώθηκε η διάθεση Blu-ray δίσκου χωρητικότητας 128GB

Καθώς φαίνεται, οι Blu-ray δίσκοι θα μεγαλώνουν ολοένα σε μέγεθος, μετά την ανακοίνωση ότι το 128GB Blu-ray disc είναι πλέον πραγματικότητα.

Η Blu-ray Disc Association (BDA) ονόμασε τον υπερμεγέθη δίσκο DBXL, ενώ σκοπεύει να διαθέσει δύο εκδόσεις αυτού, μία τριπλού layer 100GB και μία τετραπλού, μεγέθους 128GB. Στην προκειμένη φάση, η χρήση αυτών των δίσκων προορίζεται κυρίως για την αποθήκευση αρχείων και όχι ταινιών.

Ως έχουν τώρα, τα Blu-ray discs έχουν είτε ένα είτε δύο layers, ενώ η χωρητικότητα αυτών είναι 25GB και 50GB αντίστοιχα. Και παρόλο που η BDA έχει τελειοποιήσει τις προδιαγραφές για τα BDXL, οι πραγματικοί δίσκοι δεν πρόκειται να διατεθούν στην αγορά άμεσα.

Επίσης, ενώ αυτά τα μεγαλύτερα Blu-ray discs προσφέρουν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο, λίγοι είναι οι Blu-ray drives που θα μπορούσαν να διαβάσουν δίσκους άνω των δύο layers. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα αναγκαστούν να περιμένουν αρκετό καιρό μέχρι να δουν ένα τέτοιου είδους player.πηγή:pcw.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου