Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Blu-ray δίσκος 128GB!


Κι όμως είναι αλήθεια! Ανακοινώθηκε η διάθεση Blu-ray δίσκου χωρητικότητας 128GB





Καθώς φαίνεται, οι Blu-ray δίσκοι θα μεγαλώνουν ολοένα σε μέγεθος, μετά την ανακοίνωση ότι το 128GB Blu-ray disc είναι πλέον πραγματικότητα.

Η Blu-ray Disc Association (BDA) ονόμασε τον υπερμεγέθη δίσκο DBXL, ενώ σκοπεύει να διαθέσει δύο εκδόσεις αυτού, μία τριπλού layer 100GB και μία τετραπλού, μεγέθους 128GB. Στην προκειμένη φάση, η χρήση αυτών των δίσκων προορίζεται κυρίως για την αποθήκευση αρχείων και όχι ταινιών.

Ως έχουν τώρα, τα Blu-ray discs έχουν είτε ένα είτε δύο layers, ενώ η χωρητικότητα αυτών είναι 25GB και 50GB αντίστοιχα. Και παρόλο που η BDA έχει τελειοποιήσει τις προδιαγραφές για τα BDXL, οι πραγματικοί δίσκοι δεν πρόκειται να διατεθούν στην αγορά άμεσα.

Επίσης, ενώ αυτά τα μεγαλύτερα Blu-ray discs προσφέρουν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο, λίγοι είναι οι Blu-ray drives που θα μπορούσαν να διαβάσουν δίσκους άνω των δύο layers. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα αναγκαστούν να περιμένουν αρκετό καιρό μέχρι να δουν ένα τέτοιου είδους player.



πηγή:pcw.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου