Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Το Symbian πέθανε, ζήτω το MeeGo!


Ξέραμε εδώ και καιρό ότι η Nokia δεν έχει πλέον σε μεγάλη εκτίμηση το Symbian κι αρχίζει να κοιτάει προς άλλες πολιτείες. Τελικά, έχουμε και την επίσημη διαβεβαίωση. Υψηλόβαθμα στελέχη της φινλανδικής εταιρείας είπαν στο CNET και το Reuters ότι το N8 είναι το τελευταίο high-end smartphone που τρέχει σε περιβάλλον Symbian. Ήρθε η ώρα να ανατείλει το MeeGo.





Για να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι, το Symbian δεν εγκαταλείπει οριστικά τις συσκευές της Nokia. Θα υπάρχει κανονικά σε κινητά χαμηλών προδιαγραφών. Στη μεγάλη κατηγορία, όμως, η Nokia επιλέγει το Linux-οειδές MeeGo για να κοντράρει το iPhone και τα άλλα τέρατα.

Το MeeGo αποτελεί τον καρπό του γάμου ανάμεσα στη Nokia και την Intel. Πρόκειται ουσιαστικά για συνένωση των projects Maemo και Moblin. Η Nokia προφανώς έχει μεγάλα όνειρα για το νεότευκτο λειτουργικό και μένει να δούμε πώς θα τα πάει στα smartphones της εταιρείας.


πηγή:t3.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου