Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

H Microsoft Με Αριθμούς


H Microsoft τελευταία περνάει μερικούς δύσκολους καιρούς. Στο τομέα των φορητών συσκευών, η Apple φέτος ταρακούνησε για καλά τα πράγματα με το iPad και το iPhone 4, και η Google έχει σταθερή ανοδική πορεία με το Android, ενώ για τη Microsoft το Windows Phone 7 αναμένεται να κυκλοφορήσει κάπου στο φθινόπωρο Ακόμα και στο web, η Microsoft πασχίζει για κάποια σημαντική εξέλιξη.





Η Microsoft παραμένει περιορισμένη στην κλασική υπεροχή της χάρη στην κυριαρχία των Windows και Office.

Μετά από αρνητικές κριτικές ο Frank Shaw, αντιπρόεδρος της Microsoft για Εταιρικές Επικοινωνίες, αντέδρασε επιδεικνύοντας αριθμούς. Ανάμεσα στην τρέλα του iPad και του iPhone, είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς ότι η Microsoft παραμένει μεγαθήριο συνεχίζοντας να μαζεύει λεφτά.

Εδώ είναι μία σύνοψη των αριθμών που διαλάλησε ο Shaw.

Windows 7: To μεγαλύτερο σε ανάπτυξη λειτουργικό σύστημα στην ιστορία με 150.000.000 να έχουν πωληθεί μέχρι στιγμής.



PC: Καθώς όλοι άρχισαν να προβλέπουν το θάνατο των PC ξεχνάνε ότι οι φετινές προβλέψεις είναι 355 εκατομμύρια PC σε σύγκριση με τα 7,1 εκατομμύρια iPad και 58 εκατομμύρια Netbook.


Netbooks: Όσο για τα Netbooks, είναι μία ακόμα αγορά όπου η Microsoft είναι κυρίαρχη. 96% των Netbook που έχουν πουληθεί (ΗΠΑ) τρέχουν Microsoft Windows.


Αγορά των Server: Αν και η αγορά των Server δεν είναι από τα δυνατά σημεία της Microsoft, ούτε και το Linux τα πηγαίνει και πολύ καλά. Το μερίδιο της αγοράς έχει πέσει στο 21,3% από 24% που ήταν το 2005 και είναι πολύ λιγότερο από το προβλεπόμενο 33% το οποίο θα είχει μέχρι το 2007.


Office: 9.000.000 είναι ο συνολικός αριθμός των χρηστών που έχουν κατεβάσει το Office 2010 beta.

Xbox Live: Με 23 εκατομμύρια συνδρομητές το Xbox Live ξεπερνάει το Netflix μαζί με τις 25 μεγαλύτερες εφημερίδες.

Bing: To Bing έχει κάνει πρόοδο και έχει αποκτήσει 21,4 εκατομμύρια χρήστες σε ένα χρόνο.


Windows Live Hotmail: To Hotmail συχνά παραβλέπεται και χλευάζεται αλλά είναι ο κυρίαρχος της αγοράς. Το Hotmail έχει 360 εκατομμύρια χρήστες σε σύγκριση με τους 173 εκατομμύρια του Gmail και 284 εκατομμύρια του Yahoo!. Και με 299 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες του Windows Live Messenger, o Messenger είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία messaging στον κόσμο.


Καθαρό Εισόδημα: Η Apple ξεπέρασε τη Microsoft σε κεφαλοποίηση αγοράς, αλλά το καθαρό ετήσιο εισόδημα την Microsoft είναι $14,5 δισεκατομμύρια, πολύ περισσότερο από αυτό της Apple ($5,7 δισ) και της Google ($5,7 δισ). Ο συνολικός κύκλος εργασιών της Microsoft ανήλθε από τα $23 δισεκατομμύρια το 2000 στα $58,4 δισεκατομμύρια το 2009.


πηγη:dailtech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου