Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Δωρεάν το Global Agenda


Μόλις πέντε μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία του, το massively multiplayer online shooter, Global Agenda της Hi-Rez Studio, εγκαταλείπει το μοντέλο των μηνιαίων συνδρομών, με την εταιρεία ανάπτυξης να δηλώνει ότι οι παίκτες θα πρέπει να πληρώνουν μόνο το βασικό παιχνίδι και τα expansions του, αν το επιθυμούν.





“Η Hi-Rez Studios έχει αφοσιωθεί στο να προσφέρει προϊόντα μεγάλης αξίας στο PC gaming,” είπε ο εκτελεστικός παραγωγός, Todd Harris, σε δήλωσή του. “Μία εφάπαξ αγορά του Global Agenda θα σας επιτρέψει να ζήσετε όλο το υπάρχον περιεχόμενο για πάντα, χωρίς συνδρομή.”

Η κίνηση μάς φέρνει στο μυαλό την εταιρεία ανάπτυξης online τίτλων, Turbine, και την απόφασή της να προσφέρει δωρεάν τα δύο σημαντικότερα εμπορικά MMOs της, το Dungeons & Dragons Online και το The Lord of the Rings Online, τα οποία ξεκίνησαν εξίσου ως παραδοσιακοί συνδρομητικοί τίτλοι. Όμως η απόφαση της Hi-Rez στην ουσία είναι πιο κοντά στο εμπορικό μοντέλο που εφαρμόζει η ArenaNet στο δικό της online game, το Guild Wars, καθώς και στην επερχόμενη συνέχειά του.

Παρά το ότι τα παιχνίδια που ακολουθούν το λεγόμενο “free-to-play” μοντέλο δεν έχουν σε γενικές γραμμές κάποιο αρχικό κόστος ή συνδρομή, επικεντρώνοντας αντίθετα την άντληση χρηματικών πόρων για την περαιτέρω ανάπτυξή τους από τις πωλήσεις εικονικών αγαθών και υπηρεσιών, η Hi-Rez σκοπεύει να χρηματοδοτήσει το Global Agenda με έσοδα από την πώληση του ίδιου του client του παιχνιδιού, αλλά και με τα επόμενα expansion packs.

Η εταιρεία λέει πως όποιος αγοράσει το παιχνίδι από εδώ και πέρα θα αποκτήσει πρόσβαση σε όλο το υλικό που υπήρχε κατά την κυκλοφορία του τίτλου όσο και μετά από αυτήν, μέχρι τώρα. Το Sandstorm expansion, η πρώτη φάση του οποίου έχει ήδη κυκλοφορήσει, θα ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στο καλοκαίρι και θα προσφερθεί δωρεάν.

Η Hi-Rez στήριξε την ανακοίνωσή της με μια έκπτωση που θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι στην υπηρεσία ψηφιακής διανομής παιχνιδιών, Steam, η οποία προσφέρει προς το παρόν το Global Agenda με έκπτωση 33%.



πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου