Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Intel: Μόνο 14 φορές ταχύτερη η GPU από τη CPU


Η ερώτηση "CPU ή GPU;" μπορεί να δώσει τροφή για ατελείωτες συζητήσεις και δύο από τις κορυφαίες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας δε χάνουν ποτέ την ευκαιρία να κονταροχτυπηθούν. Μιλάμε, φυσικά, για την Intel και την Nvidia, με την πρώτη να ανακοινώνει πρόσφατα κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου ότι οι εκτιμήσεις της Nvidia για τις επιδόσεις των GPUs είναι υπερβολικές.





Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της Intel υποστήριξαν ότι η GeForce GTX 280 GPU είναι μόνο 14 φορές ταχύτερη από τον Core i7 960 και όχι 100 φορές όπως ισχυρίζεται η Nvidia. Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη GPU της Nvidia έχει 240 επεξεργαστικούς πυρήνες και ο Core i7 960 μόλις 4, η διαφορά x14 στις επιδόσεις που επικαλείται η Intel είναι υπέρ του επεξεργαστή. Βέβαια, αυτό που δε λέει η Intel είναι πώς έφτασε σε αυτό το νούμερο και ποια benchmarks χρησιμοποίησε, κάτι που καυτηρίασε δεόντως η Nvidia.



Το σίριαλ CPU vs GPU συνεχίζεται και οι δύο πρωταγωνιστές εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την αντιπαράθεσή τους.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου