Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Πόλεμος κατά της Google


ΑΓΚΥΡΑ Μετά την Κίνα και η Τουρκία κήρυξε πλέον πόλεμο κατά των υπηρεσιών της Google, της μεγαλύτερης διαδικτυακής εταιρείας στον κόσμο, «μπλοκάροντας» σειρά από υπηρεσίες της και σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τη μέγκενη της λογοκρισίας στον επίσης δημοφιλή ιστότοπο προβολής βίντεο ΥouΤube.





Αιτία, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Τηλεπικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ , είναι η υποτιθέμενη επίθεση της Google και του ΥouΤube κατά των ιερών συμβόλων του τουρκικού κράτους, ιδιαίτερα κατά του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ . Ειδικά για το ΥouΤube, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι «διεξάγει πόλεμο κατά της Τουρκίας». Ταυτόχρονα ο υπουργός κατηγόρησε την Google για φοροδιαφυγή ύψους 16 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις στην Τουρκία.

Τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, όσο και στελέχη του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ αντιδρούν στην απόφαση του Γιλντιρίμ. Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ διαμαρτυρήθηκε για τις νέες απαγορεύσεις πρόσβασης σε σελίδες του Google μέσω του λογαριασμού του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Τweeter, συγκρίνοντας εμμέσως τη νέα αυτή πολιτική λογοκρισίας με τα όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες, όπως το Ιράν, η Κίνα και η Βόρεια Κορέα.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου