Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Στην τηλεόραση οφείλει τα αυξημένα κέρδη της η LG


Σημαντική άνοδο 20% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009 σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο του 2010 τα έσοδα της LG Electronics από τον τομέα της Οικιακής Ψυχαγωγίας, γεγονός που αποδίδεται στην αυξημένη ζήτηση για τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη.





Η εταιρεία διέθεσε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010 5,2 εκατομμύρια τηλεοράσεις LCD, 62% περισσότερες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Η εταιρεία προβλέπει ότι τα έσοδα του τμήματος θα αυξηθούν περαιτέρω, καθώς θα ακολουθήσει επιθετική πολιτική στην προώθηση των τηλεοράσεων Full LED LCD.

Οι πωλήσεις της Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) της LG έφτασαν τα 5,2 τρις KRW (4,5 δις USD) και το λειτουργικό κέρδος τα 182 δις KRW (159 εκατομμυρίων USD).

Μειωμένα τα έσοδα από την Κινητή Τηλεφωνία

Αντιθέτως, μειωμένα κατά 19,4% ήταν τα έσοδα από την Κινητή Τηλεφωνία, «λόγω της μειωμένης ζήτησης στην αγορά και στις μειωμένες τιμές των κινητών τηλεφώνων». Η LG διέθεσε 27,1 εκατομμύρια τηλέφωνα, τα έσοδα από τις πωλήσεις τους όμως ήταν μειωμένα κατά 19,7% από χρόνο σε χρόνο. Εντούτοις, η LG προβλέπει ότι στο μέλλον θα βελτιώσει έσοδα και κέρδη στον τομέα αυτό, με την παρουσίαση νέων smartphone και μοντέλων βασισμένων στην «παγκόσμια» πλατφόρμα.Τα λειτουργικά κέρδη της Mobile Communications Company της LG σημείωσαν πτώση κατά 0,9% από χρόνο σε χρόνο.

Συνολικά η LG -οι προαναφερόμενες εταιρείες καθώς και οι Home Appliance Company, Air Conditioning Company- για το πρώτο τρίμηνο του 2010, κατέγραψε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 13,7 τρισεκατομμυρίων KRW (11,9 δισεκατομμυρίων USD) και λειτουργικά κέρδη ύψους 529 δισεκατομμυρίων KRW (462 εκατομμυρίων USD), με αύξηση των πωλήσεων κατά 3,7% (αύξηση 28% σε USD) και των λειτουργικών κερδών κατά 2,6% (αύξηση 26% σε USD), σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.


πηγή:in.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου