Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

«Κόντρα» από τη Google και το Android με iPhone


Απαντώντας στο νέο «θόρυβο» για προϊόν της ανταγωνίστριας Apple, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Έρικ Σμιτ φρόντισε να δηλώσει ότι περισσότερα από 160.000 κινητά τηλέφωνα με το λειτουργικό σύστημα Android της εταιρίας πουλιούνται κάθε μέρα στον κόσμο. Το τελευταίο μοντέλο, που θα «κοντράρει» το iPhone 4, είναι το «Droid X» της Motorola.





Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας που ο Σμιτ πάλι είχε πει ότι πουλιούνται 65.000 κινητά με Android καθημερινά, δηλαδή ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεών τους έχει στο μεταξύ αυξηθεί εντυπωσιακά. Για «αυξητική τάση-φαινόμενο» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Google, η οποία διαθέτει το λειτουργικό σύστημά της στους κατασκευαστές, ενώ πουλά και τη δική της συσκευή Nexus One.

Η θεαματική ανοδική τάση των συσκευών με Android σημαίνει ότι έχουν ξεπεράσει τις πωλήσεις των iPhones. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας ερευνών NPD, τα «έξυπνα» κινητά με Android αποτελούν το 28% των πωλήσεων στις ΗΠΑ έναντι 21% των iPhones (προηγείται η RIM με τα Blackberry και μερίδιο 36%).
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου