Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Αφήνει υποσχέσεις η νέα GeForce GTX 460


Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Nvidia θα παρουσιάσει επίσημα τη νέα κάρτα γραφικών GeForce GTX 460, η οποία βασίζεται στο chip GF104. Η νέα κάρτα απευθύνεται στη μεσαία κατηγορία και παίρνει τη θέση της κάτω από τις GeForce GTX 480, 470 και 465 που φιλοξενούν τον πυρήνα GF100. Τα πρώτα δείγματα της νέας κάρτας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς φαίνεται ότι έχει σημαντικές δυνατότητες υπερχρονισμού.





Η γερμανική ιστοσελίδα heise.de πραγματοποίησε δοκιμές, οι οποίες φέρονται να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν. Οι Γερμανοί κατάφεραν να ανεβάσουν τη συχνότητα του πυρήνα στα 830MHz χωρίς να αλλάξουν το βολτάζ, ενώ με μια μικρή αύξηση της τάσης (διευκρινίζεται) ο πυρήνας πήγε στα 900MHz. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική συχνότητα της κάρτας είναι 675MHz. Οι δοκιμές έγιναν στην έκδοση με μνήμη 768MB.



Δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες για τις επιδόσεις της έκδοσης με το 1GB μνήμης, όπως επίσης δε γνωρίζουμε ποιο θα είναι το μέλλον της GeForce GTX 465, η οποία φαίνεται να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την 460. Περισσότερα στις δοκιμές που έρχονται.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου