Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Και το YouTube θέλει τη… βουβουζέλα του


Μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες του Youtube να αναπαράγουν τον ήχο της βουβουζέλας, της διάσημης καραμούζας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, είναι διαθέσιμη δωρεάν από σήμερα, στα περισσότερα βίντεο της ιστοσελίδας.





Την ώρα που παρακολουθούν κάποιο από τα δισεκατομμύρια βίντεο που είναι αναρτημένα στη δημοφιλή ιστοσελίδα, οι χρήστες μπορούν να κάνουν «κλικ» στο…«βουβουζελοκουμπί» και να ακούσουν τον ήχο που παράγει μια γνήσια βουβουζέλα.

Πρόκειται για ένα κουμπί που είναι τοποθετημένο κάτω και δεξιά στη «μπάρα» των προβαλλόμενων βίντεο. Στο κουμπί εικονίζεται μια μπάλα ποδοσφαίρου. Αν την πατήσει ο χρήστης -και έχει ηχεία ή ακουστικά στον υπολογιστή του- θα ακούσει τον ήχο βουβουζέλας.

Οι χρήστες της υπηρεσίας υποδέχθηκαν με ανάμικτα συναισθήματα τη νέα εφαρμογή. «Λες και δεν ακούσαμε αρκετά τον βόμβο της βουβουζέλας τις προηγούμενες ημέρες», σχολιάζει το δημοφιλές τεχνολογικό ιστολόγιο Mashable.com.
«Σιχαίνομαι τη βουβουζέλα του YouTube!», γράφει στο Twitter ένας νεαρός από την Ινδονησία, για να πάρει την «απάντηση» από έναν Αργεντινό: «Θα σπάσω μεγάλη πλάκα με το κουμπί της βουβουζέλας!».

Η βουβουζέλα είναι ένα παραδοσιακό όργανο της Νότιας Αφρικής, κατασκευασμένο από πλαστικό. Θυμίζει τρομπέτα και παράγει έναν δυνατό μακρόσυρτο (και ενοχλητικό για πολλούς) ήχο.

Αποτελεί το δημοφιλέστερο αναμνηστικό του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η αξία της βιομηχανίας της βουβουζέλας είναι 6,45 εκατ. δολάρια, ενώ καθημερινά πωλούνται περισσότερες από 10.000.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου