Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Έρχεται η έκδοση x86 του Android


Η Intel ετοιμάζει αυτό τον καιρό, μεταξύ άλλων, την εισαγωγή του λειτουργικού συστήματος Android στην αρχιτεκτονική x86. Όπως ανακοίνωσε η υπεύθυνη της εταιρείας για το software και τις υπηρεσίες, Renee James, "η προσδοκία μας είναι ότι το native x86 Android θα βασίζεται στην έκδοση 2.2 (Froyo) και θα είναι διαθέσιμο στους developers αυτό το καλοκαίρι".





Το port του Android στην αρχιτεκτονική x86 σηματοδοτεί τη συνεργασία του λειτουργικού με το αντίστοιχο hardware. Έτσι, αναμένεται να δούμε netbooks ή tablets με επεξεργαστή Intel Atom ή CULV, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με το λειτουργικό της Google.



Το Android βλέπει τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει διαρκώς, καθώς δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές smartphones που το εμπιστεύονται για τις συσκευές του. Το πέρασμα στον κόσμο του x86 αναμένεται να προσθέσει έναν σοβαρό ανταγωνιστή απέναντι στα Windows 7, τα οποία κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στα netbooks.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου