Σάββατο 26 Ιουνίου 2010



Η Sony μπαίνει δυναμικά στον κόσμο του 3D με νέα προϊόντα που φέρνουν την τρισδιάστατη εμπειρία στο σαλόνι του σπιτιού σας
Ο αριθμός των σκηνοθετών και video game developers που αξιοποιούν την τεχνολογία 3D ολοένα και αυξάνεται με το ενδιαφέρον των καταναλωτών να έχει στραφεί σθεναρά πάνω στην τρισδιάστατη εμπειρία.





Η τεχνολογία 3D δημιουργεί την ψευδαίσθηση του βάθους, αφού το περιεχόμενο καταγράφεται με δύο διαφορετικές κάμερες, η μία πλάι στην άλλη. Μετά από επεξεργασία και τη χρήση ειδικών γυαλιών, το τελικό υλικό έχει ως αποτέλεσμα το μάτι του θεατή να ερμηνεύει τις δύο εικόνες ως μία τρισδιάστατη.



Έτσι, η Sony στην προσπάθειά της να κατακτήσει αυτή τη νέα και ολοένα εξελισσόμενη αγορά παρουσίασε τα νέα της προϊόντα, τα οποία βασίζονται στην τεχνολογία 3D και περιλαμβάνουν τηλεοράσεις, Blu-ray players, Home Cinemas και φυσικά το Playstation 3.

Η νέα σειρά τηλεοράσεων Bravia HX800 3D TV αναμένεται να προσφέρει κινηματογραφικές δυνατότητες και να φέρει την εμπειρία του 3D στην οικιακή ψυχαγωγία. Βασισμένη στην τελευταία τεχνολογία frame rate στα 200MHz, το οποίο επιτρέπει στο θεατή να δει 3D σε Full HD 1080p, η εικόνα βελτιώνεται περαιτέρω χάρη στις τεχνολογίες της Sony "High Speed Precision", "LED Boost" και "3D up conversion". Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες δίνουν μια ακόμα πιο καθαρή και φωτεινή εικόνα, κάνοντας την εμπειρία σαφώς πιο συναρπαστική.



Τα 3D γυαλιά της εταιρείας χρησιμοποιούν την τεχνολογία active shutter και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχουν μεγάλη διάρκεια αλλά και ποικιλία χρωμάτων. Σύμφωνα με τη Sony, η ζωή της μπαταρίας των γυαλιών φτάνει έως και τις 100 ώρες.

Επιπλέον, η Sony παρουσίασε και μια μεγάλη γκάμα 3D Blu-ray players και 3D Home Cinema συστήματα. Η σειρά 3D Blu-ray players απαρτίζεται από τα μοντέλα S470 και S570 –το τελευταίο διαθέτει και ενσωματωμένο Wi-Fi- ενώ τα Home Cinema συστήματα αποτελούνται από τα BDV-E970W, BDV-F700 και BDV-F500, τα οποία κυκλοφορούν ήδη στην αγορά.
Παράλληλα, η Sony επεκτείνει τη σχετική τεχνολογία και στο video gaming κυκλοφορώντας νέους τίτλους στερεοσκοπικών παιχνιδιών. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν το WipeOut HD, το Motorsorm Pacific Rift, το PAIN αλλά και το οικογενειακό παιχνίδι Super Stardust.


πηγή:pcw.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου