Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

Ο iPLayer του BBC έρχεται για Android αλλά όχι για Xbox 360


Το BBC ανακοίνωσε ότι οι χρήστες Android 2.2 μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία BBC iPlayer, εφ´ όσον το ανβαθμισμενο λειτουργικό είναι συμβατό με Flash 10.1. Για το σκοπό αυτό έχει επανασχεδιαστεί το λογισμικό επικοινωνίας, ώστε τα πλήκτρα ελέγχου να λειτουργούν σε οθόνη αφής.

Το BBC ενημερώνει ότι το iPlayer λειτουργεί μόνο αν υπάρχει σύνδεση WiFi και χρειάζεται ισχυρός επεξεργαστής προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εφαρμογής. Με μόνη συσκευή, να ικανοποιεί τις προυποθέσεις μέχρι στιγμής, το Nexus One, αυτό δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα στο εγγύς μέλλον.


Η αναπαραγωγή θα γίνεται μέσω Flash και με ρυθμό μεταφοράς 400kbps, για τον οποίο το ειδησεογραφικό κανάλι ισχυρίζεται ότι παρέχει πολύ καλό αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με το iPlayer, εδώ δεν πρόκειται για εφαρμογή του BBC, αλλά για μια ιστοσελίδα που έχει βελτιστοποιηθεί για συγκεκριμένο πρόγραμμα πλοήγησης. Αυτό γιατί το κανάλι ερευνά αν θα πρέπει να αναπτύξει δικές του εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.

Σε άλλες ειδήσεις για το iPlayer, ο Neil Thompson διευθυντής της Xbox, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για μεταφορά του iPlayer στο Xbox 360.
To Techradar υποστήριζε την μεταφορά του iPlayer στο Xbox 360, και έτσι η απόφαση της εταιρείας θα απογοητεύσει αρκετούς. Ο Thompson, μιλώντας στην Ε3 (έκθεση για ηλεκτρονικά παιγνίδια) είπε: " το iPLayer είναι διαθέσιμο για πολλές πλατφόρμες, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με πολλούς τρόπους και τίθεται θέμα στο που θα δώσουμε έμφαση. Και αυτή τη στιγμή πρέπει να στρέψουμε αλλού την προσοχή μας.".


πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου